Vi byr på nytt Fett med Frode Grytten, Audun Lysbakken, vår nye spaltist Jette F. Christensen, Miss Universum og Leo Ajkic om feminisme.

Temaet for årets første Fett er ungdom, og i dette bladet snakker Fetts Guro Holm Bergesen med en gjeng unge mennesker og deres forhold til feminisme. Vi prater også med ungdommen om et av tidenes mest omtalte tv-programmer for aldersgruppen. Trekant har tatt Norge med storm, både seermessig og i diskusjonsforumene. Redaksjonsmedlem Heidi Bøhagen spør seg hvilket bidrag Trekant gir i ungdommens mediehverdag anno 2012.

Det er ikke bare media som har forandret seg de siste årene. Gjennom en serie artikler oppsummerer fire skribenter feminismen gjennom fire tiår. Gerd Brantenberg, Kjersti Ericsson, Helle Vaagland og Mina Adampour gir deg sine perspektiver på feminismen de siste 40 årene.

En av de nyere feministiske stemmene er stortingsrepresentant Jette Christensen, som er ny spaltist i Fett. I det nye nummeret tar hun opp begrepsproblematikken knyttet til feminisme, og stiller spørsmål ved hvorfor mange unge mennesker ikke vil identifisere seg som feminister.

Leo Ajkic er kanskje heller ikke en person man identifiserer med feminisme, men i dette nummerets revolverintervju har Fetts politiske redaktør Marte Mesna en samtale med Ajkic om nettopp feminisme og kvinnesyn. Ellers skriver Frode Grytten om kjønn og sex hos Morrissey, Aksel Kielland tar en prat med Linnéa Myhre, og vi får et innblikk i unges bruk av nettporno.

Så da er det bare å komme seg på kiosken, i tog og på slippfest!

Share This