Oslo Queer Festival er i gang med musikk, workshops, performancer – og satser på å være en festival for alle.

Årets festival har lagt opp et tett program som balanserer mellom aktivisme, læring og underholdning. En vellykket kombo, etter åpningsdagen å dømme. – Siden festivalen er alkoholfri i år, har vi vært litt spent på oppmøte, men foreløpig har det vært bra. I år tror jeg vi hadde større internasjonal oppslutning enn tidligere, og det er veldig gledelig, melder Kris Bue i Oslo Queer Festival.

Den alkoholfrie linjen er i følge festivalen selv en måte å være en arena for alle aldre, kulturer og livssyn. Samtidig vil festivalen skape muligheter for kjønnsanarki og grensekryssing. Med artister som spiller ukulele og synger om transmenns som faller for lesbiske (som artisten Max på torsdag) ser det ut til at noen av målsetningene er i en prosess fremover.

For de som vil på festival i kveld, er det blant annet Open Mic fra kl. 20. Lørdag og søndag fortsetter festivalen med filmvisninger, diskusjoner og flere workshops. Blant annet kan man delta på workshop i queer skriving, «binary gender sabotage» og queeraktivisme. Se hele programmet her.

Oslo Queer Festival 15. – 18. august, Blitz, Pilestredet 30E, Oslo.

Share This