Logoen til Fetts podkast fett nok. En knyttet neve over lydbølger og teksten Sånn høres en feminist ut.

– På tide med en podkast for litt nerdete feminister, sier redaktør Hanne Linn Skogvang.

Hvor blir det av kvinners oppvekst i bygdelitteraturen? Hvordan kom den elskede og hatede p-pilla på markedet? Og hvordan går det egentlig med kvinners rettigheter under kronprins Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia? Det er noen av spørsmålene som tas opp i de første episodene av podkasten Fett nok – en fersk podkast fra det feministiske kulturtidsskriftet Fett.

På tide

– Vi har snakket om å lage en feministisk podkast i Fett i over et år nå, men det måtte visst en pandemi til før vi fikk ut fingeren, sier Fetts redaktør Hanne Linn Skogvang.

– Da koronakrisa kom og slippfestene som vi hadde planlagt rundt omkring i landet ble avlyst, så vi at tida var inne. 

Hun forteller at de ønsket at podkasten skulle føles som en forlengelse av tidsskriftet: gode og tankevekkende diskusjoner om viktige tema, men også være litt løsere i snippen.

– Her kan vi kommentere mer aktuelle ting selv om vi nok er langt fra å klare å følge debatten minutt for minutt, samt snakke mer uformelt om de evige spørsmålene i feminismen, sier Skogvang.

– Dette er en mulighet til å nå ut litt breiere enn vi gjør på papir. Vi har lyst til å være en tilgjengelig, men også litt nerdete podkast for feminister. Vi vet allerede at feminisme og kvinner er bra, så akkurat det trenger vi ikke bruke tid på å forklare.

Hanne Linn Skogvang

Vi har lyst til å være en tilgjengelig, men også litt nerdete podkast for feminister. Hanne Linn Skogvang, redaktør for Fett.

Lanseres torsdag 11. juni

Første episode lanseres torsdag 11. Juni, i iTunes, Spotify, Acast og de fleste andre podkastapper.

Podkastredaksjonen består av Hanne Linn Skogvang, Eira Ingersdatter, Jenny Schnaller, Muna Jibril, Mari Lilleslåtten og Eline Hystad, som også er produsent. Prosjektet er støttet av Fritt Ord.

Det feministiske kulturtidsskriftet Fett gis ut fire ganger i året. Bestill abonnement på fettbutikk.com.

Share This