Fett #2 er endelig klar for kiosken, og temaet for utgaven er humor. Så får vi se da, om påstanden om at gutter forteller vitsene og jentene ler er en…vits (badam bish!). Det er blant annet slike saker som utforskes i årets andre nummer.

Glitterfitteredaktør og komiker Sigrid Bonde Tusvik skriver om mottakelsen av kvinnelige komikere både fra publikum så vel som fra «humørløse bitterfitter», og Agnes Ravatn avslører hva hun ler av.  I Aksel Kiellands bokanmeldelse av den amerikanske komikeren Tina Feys utgivelse Bossypants, kan du lese om hvordan Fey kobler sammen humor, familieliv og feminisme.

Selv om nevnte Fey er med i bladet, spør satiriker Markus Gaupås Johansen hvor de store kvinnelige komikerne er. For hva er det egentlig vi ler av? Ifølge Johansen tar komikeren gjerne utgangspunkt i folks fordommer, og da blir gjerne humoren ditto konservativ. Mens menn kan lage humor om alt, lager den kvinnelige komikeren show ved å oppføre seg motsatt av det som forventes av henne.

Noen vi gjerne elsker å le av, er hva vi omtaler «white trash». Hvordan vi skal reagere på konkurransen Miss white trash America er ikke entydig. Karoline Hjorth har reist til Portland og til kåringen av Miss white trash, som vel gjerne snur litt opp ned på den jevne missekonkurransens bilde av en verdig vinner. Er det hyllest eller politikk, kunst eller kødd?

Få med deg hvem som vant den gjeve prisen, les om hvorfor Rihanna gir stemme til den perfekte kulturarven, hva Ragnar Hovland synes om komikere, og mye mye mer i Fett #2 2011! Bladet kan du kjøpe i diverse aviskiosker, men du kan selvsagt få det rett til døren om du tegner deg et abonnement. Det nye fine formatet vårt passer dessuten like godt til vesken som et hvilket som helst travel-sized magasin, så da har du lesestoff om det nå er bussen til jobben eller til stranden du skal tilbringe sommeren på.

Share This