#jegharopplevd

Har du blitt utsatt for seksuell trakassering? Del dine historier.

Seksuell trakassering eksisterer også på våre gater, og debattanter som deler sine erfaringer fortjener støtte. Vi i Fett oppfordrer flere til å fortelle om sine opplevelser med taggen #jegharopplevd for å synliggjøre et problem mange kjenner på kroppen.

 

«Vi blir klådd på, går ikke trygt i natten og får hatprat på sms og i kommentarfeltene», skrev Cathrin Svanevik Frøyen i en kronikk i Aftenposten. På sin Facebook skrev Kjetil Rolness om kronikken: «Dette er et helt vanlig jenteliv», ifølge kronikkforfatteren. Kan dere bekrefte dette, jenter? Kjenner vi gutta oss igjen? Bør vi ta inn over oss denne kvinnevirkeligheten? Eller bør vi heller lure på hvorfor landets største avis setter på trykk paranoide generaliseringer om menn som ville vært totalt uakseptable om de hadde handlet om noen annen menneskegruppe?».

En ting Frøyen ikke hevder i sin kronikk, er at alle menn utgjør en trussel for kvinner. Likevel har responsen generelt båret preg av indignasjon på vegne av det mannlige kjønn, og kronikken har av mange (flere enn Kjetil Rolness) blitt lest som en generell kritikk av menn som gruppe. Men så er det altså slik, at selv om ikke alle menn trakasserer kvinner, så er kvinner som gruppe og kjønn utsatt for trakassering fra menn. Eller for å si det med emneknagger som stadig er i bruk: #notallmenn #yesallwomen.

I tråden Rolness startet på sin Facebook ble det hevdet at Frøyen lyver og at innlegget hennes aldri burde kommet på trykk.

At mange jenter opplever seksuell trakassering ser ut til å komme som en overraskelse både på Rolness, hans facebookvenner og en stor del av kommentarfeltenes bidragsytere. Vi i Fett synes Frøyen er modig som forteller sin historie og oppfordrer flere til å fortelle om sine opplevelser med taggen #jegharopplevd for å synliggjøre et problem mange kjenner på kroppen. Vi aksepterer ikke at seksuell trakassering bagatelliseres.
Dette handler ikke om å ville generalisere menn eller kritisere den mannlige del av befolkningen. Dette handler om å peke på et kulturelt problem og om å vise hverandre, uansett kjønn, at seksuell trakassering i stor grad eksisterer også på våre gater. Og at det ikke er greit.
Fortell din historie. #jegharopplevd
PS: Også menn opplever seksuell trakassering. Og det er heller ikke greit. Det er også helt riktig at menn er utsatt for vold, også fra kvinner. Men akkurat her er det seksuell trakassering av kvinner vi ønsker å sette søkelys på. Vi vil gjerne støtte andre kampanjer som omhandler vold mot menn, eller selv initiere slike ved senere anledninger.

 

 

 • Guest

  #jegharopplevd å:
  1. Blitt holdt nede av tre gutter som løftet genseren min for å kjenne på puppene mine. Da var jeg 11 år. Det ble avfeid som «gutter er gutter» og «de er bare forelsket i deg» – hvilket de slettes ikke var.

  2. Blitt slått på rumpa mens jeg sto på stand og solgte produkter for en bedrift. Jeg sto og forklarte en kunde om produktet, da en tilfeldig forbipasserende mann slo meg på rumpa. Jeg hadde på meg bukse, skjorte og blazer

 • Gjest

  På barneskolen var første gang jeg ble befølt på rumpa. Dette skjedde også da jeg kom i tenårene. En jeg hadde et kort forhold til stakk fingrene i underlivet på meg en gang ute på gata, eller bare sånn plutselig når han følte for det. Hvis jeg sa stopp, så bare fortsatte han. To ganger har to andre gutter tatt på meg uten at jeg ville det, han ene hadde sex med meg selv om jeg sa nei.

 • Gjest

  Jeg er jobbsøker for tiden, så jeg tør ikke dele disse på egen Twitterkonto. Så jeg deler det anonymt her foreløpig.

  #jegharopplevd en emnelærer som sa han
  ikke greide å lytte til studentinnlegget mitt fordi han bare tenkte på at han ville ligge med meg.

  #jegharopplevd å sitte på en buss i 30 minutter og kjempe mot en fremmed mann som klådde og kysset meg overalt. Jeg var 15. Klokka var 14.

  #jegharopplevd å bli innelåst og
  holdt fast av en sjef som «bare trengte fem min» sex med meg for å overbevise meg. Tlf min reddet meg.

  #jegharopplevd at ryktet om at jeg var «rundpult» av X gikk rundt.

  #jegharopplevd Spørsmål om jeg barberer meg nedentil, om jeg bruker undertøy, om puppene er ekte,
  tafsing, klyping og tilrop i jobb som servitør.

  #jegharopplevd at menn kjefter på meg og kaller meg bitch ved høflig avvisning på tilnærmelser. Og at de
  ikke lytter til avvsiningen og fortsetter.

  #jegharopplevd å våkne i en gjesteseng av at en mann jeg ikke kjenner knadde meg på puppene.

  #jegharopplevd at fotografen dro av meg trusa uten forvarsel på modelloppdrag.

  #jegharopplevd å få huden full og for å mistenkeliggjøre en fremmed mann som voldtekstmann fordi jeg ikke ville la ham legge seg i senga sammen min sovende venninne på fest.

  Jeg kunne fortsatt lenge, men jeg stopper her.

 • Tove

  #jegharopplevd at en fremmed mann strenet inn på dansegulvet og spjæret opp og rev av meg t-skjorta mi da jeg danset på fest. Jeg var vel tredve. Flere kvinner og menn tilstede reagerte sterkt.

 • Selina

  #jegharopplevd å bli befølt på dansegulvet flere ganger, enda jeg ikke danset med noen. Knadd på rumpa, kløpet, og ved to tilfeller befølt i skrittet. Jeg har opplevd å få skjørtet dradd opp over livet mitt på dansegulvet, fordi en guttegjeng hadde utfordret han som gjorde det. Jeg har opplevd å bli gjort tilnærmelser til av en pågående taxisjåfør på vei hjem fra byen på natten, såpass mye at jeg ikke turte å ta taxien helt hjem. Jeg har opplevd flere ganger å bli kysset og klådd på enda jeg har prøvd å dytte vedkommende vekk. Jeg har opplevd at en bil fulgte etter meg i gangfart mens den mannlige sjåføren og hans kompiser plystret og smattet og ropte etter meg.

 • l

  #jegharopplevd å gå ned gaten hvor jeg bor i sentrum, nøkler mellom fingrene, og mens jeg når ut til dørhåndtaket mitt blir jeg tatt hardt i armen. jeg stirrer hardt på døren mens jeg er paralysert, og en mann står foran meg og prøver å tvinge meg til hvor han bor med både ord og vold. seksten år på den tiden.

 • heidi

  #jegharopplevd å bli kalt lammekjøtt av sjefen på jobben. Jeg var 18 og turte ikke si noe.
  #jegharopplevd å bli klådd på på offentlig transport
  #jegharopplevd å vurdere sjansen for å bli voldtatt før jeg tar en avgjørelse alt for mange ganger

 • Anonym

  #jegharopplevd å få piller i drinken og våkne naken i en seng med to kompiser av min daværende kjæreste, for så å bli kalt hore av nevnte kjæreste. Jeg husker ingenting av hendelsen.
  #jegharopplevd å bli diagnostisert med PTSD fordi jeg ble forsøkt holdt nede på bakken av to unge menn som mente at jeg ville ligge med dem fordi jeg gikk uten kjæresten min (jeg har fortsatt ukentlige angstanfall ett år etter).

 • sol

  #jegharopplevd å bli fotfulgt av en mann som ikke godtok at jeg ikke var interessert i å snakke med ham. Heldigvis gjorde han meg ikke noe.
  #jegharopplevd å bli klådd på låret av en taxisjåfør, mens han spurte om jeg bodde alene og hintet om at dette var siste vakta hans.
  #jegharopplevd å bli bli trakassert med seksuelt ladede skjellsord fordi jeg avviste noen gutter som ville prate med meg på byen.

 • Anonym

  #jegharopplevd å bli truet med voldtekt av en mann jeg avviste seksuelt på en fest, jeg måtte slåss for å komme meg unna
  #jegharopplevd å bli kløpet hardt i puppen midt på gaten av en fremmed mann
  #jegharopplevd at en kjæreste viste frem et nakenbilde av meg til alle vennene sine. Ingen kunne skjønne at det var noe å ta på vei for.
  #jegharopplevd å motta trusler om voldtekt pga politiske ytringer på sosiale medier og menn som puster i telefonen, men ikke forteller hvem de er eller hva de vil.
  #jegharopplevd at voksne menn gjør mye rart for å få mindreårige jenter til sengs

 • BalleFranz

  #Jegharopplevd at en kvinne som sov hos meg vekket meg ved å tå hånden sin ned i undertøyet mitt og beføle min penis.

 • anonym

  #jegharopplevd å bli tatt på puppene av en totalt fremmed som var med en guttegjeng jeg møtte på vei til badestranda.

  #jegharopplevd at jeg våknet av at en fremmed person lå oppå meg og hadde sex med meg på en fest.

  #jegharopplevd at en av mine tidligere kjærester var så frustrert over at jeg ikke var som damene i pornofilmene of ikke ville ha analsex, at han til slutt tok saken i egne hender og voldtok meg. Vi var kanskje femten.

  #jegharopplevd å bli trakassert verbalt av en fremmed guttegjeng på bussen, noe som gjorde at jeg ble livredd og flyttet meg til den andre siden. De fulgte etter.

  #jegharopplevd at menn kysser etter meg på gata, forteller meg at de vil ha sex med meg, hvor sexy jeg er, osv. Dette på vei til butikken, jobb, bussen.

  • Anna

   ❤️❤️❤️

 • Anne Sofie Lid Bergvall

  #jegharopplevd at da jeg var seksten år og gikk på gaten midt i folkefulle Bergen sentrum en kveld kom en gjeng med gutter gående mot meg, og han ene tok tak under skjørtet mitt i det han gikk forbi, strøk meg over underlivet før han lo og gikk videre med kompisene.

 • jentepaagata

  #jegharopplevd at en gutt ropte ut av bilen han satt i at jeg var stygg og en tøs. Det viste seg at jeg ikke hadde reagert når han prøvde å fortelle meg hvordan han skulle voldta meg

 • Anna Marta

  #jegharopplevd å (blant mye annet) bli løpt etter av en fremmed mann, som fordi jeg ikke smilte, mente at jeg trengte å bli slikket. Han løp etter meg inn i blokken min og opp trappene.

 • Anna Marta

  #jegharopplevd å (blant mye annet) bli løpt etter av en fremmed mann, som fordi jeg ikke smilte, mente at jeg trengte å bli slikket. Han løp etter meg inn i blokken min og opp trappene.

 • Dame29

  #jegharopplevd at taxisjåføren spurte meg om jeg nå skulle suge han,da vi kom frem til dit jeg skulle. Han kjørte uten taksameter og i tillegg den avtalte summen, syns han tydeligvis oralsex var på sin plass

 • Dame29

  #jegharopplevd at taxisjåføren spurte meg om jeg nå skulle suge han,da vi kom frem til dit jeg skulle. Han kjørte uten taksameter og i tillegg den avtalte summen, syns han tydeligvis oralsex var på sin plass

 • Anna

  #jegharopplevd å bli nektet å forlate rommet før vi hadde sex. Hadde mensen og sa tydelig nei flere gangen selvom jeg var full

 • Dame29

  #jegharopplevd flere ganger at fremmede menn har klådd på meg når jeg har vært på byen. Tatt meg i/på skrittet/rumpa/brystene.
  Jeg har også opplevd å bli kalt hore når jeg har takket nei til drinker fra fremmede menn på byen

 • Rina27

  #jegharopplevd flere ganger å bli tafset på ute på byen. En gang sto jeg i kø utenfor et utested sammen med kjæresten min, brått kom en random forbipasserendes hånd på rumpa mi. Jeg blir så sint av å tenke på det.

 • J22

  #jegharopplevd at en mann tok et grep rundt skrittet mitt i det jeg var på vei inn på nattbussen. Var for mange bak meg til at jeg så hvem det var, men det var ekkel å sitte på bussen og vite at han som gjorde det var der.

  #jegharopplevd å få kommentarer slengt etter meg hver gang jeg er ut. «Smil litt, du er ikke pen når du ser sur ut», «Innbilsk», «Hei sexy, svar da».

 • anonym

  #jegharopplevd at menn liker puppene mine så godt at de drar ned/opp genseren min for å se dem bedre.

  #jegharopplevd at en kjæreste spurte en 60 år gammel mann om han syntes jeg hadde fine pupper om han hadde lyst til å ta på dem.

  #jegharopplevd at en kjæreste lovte meg bort til en trekant uten å ha spurt meg

  #jegharopplevd at en venn ville betale meg for å ha sex med broren hans fordi han ikke likte brorens dame

  #jegharopplevd så mange ganger å bli tatt på puppene og rumpa av fremmede menn at jeg ikke legger merke til det lenger.

 • Gjest

  #jegharopplevd at en mann jeg bare så vidt hadde snakket med på jobb, trengte seg inn på rommet mitt om natten. (Jeg var heldigvis på badet med låst dør.) Sjefen min ba meg legge det bak meg etter han sa Unnskyld. Jeg vet ikke hvem av de to jeg er sintest på.

 • oppgitt

  #jegharopplevd å bli fortalt at «jamen, det var jo ikke vold da» etter å ha blitt spurt om jeg har blitt voldtatt noen gang og svart at jo, jeg har både blitt tynt/presset til ha sex når jeg uttrykkelig har sagt nei gjentatte ganger og gråt, og å ha blitt penetrert når jeg sov.

 • Meghan

  #jegharopplevd at en voksen mann stoppet bilen for å vise meg hans penis mens han tok på seg selv. Jeg var 13, og hadde aldri sett en penis før.

  #jegharopplevd at to menn hoppet ut av en bil og løp etter meg i mørket utenfor huset mitt når jeg var 14. Jeg vet ikke hva de planla, heldigvis klarte jeg å gjemme meg i buskene.

  #jegharopplevd alt for mange ganger å bli tatt på brystene og rumpen ut på byen. At je ikke liker å bli tatt på av fremmed er vanligvis grunn til å bli kallt hore.

  #jegharopplevd at venner har blitt voldtatt, og etterpå har de vært for redd å anmelde det. Redd for alt de må gå gjennom, redd for at ingenting skjer med voldtektsmannen, redd for at folk skal få vite.

 • Vilde

  #jegharopplevd at en mann på bussen spurte høyt så alle kunne høre det, om jeg var prostituert. Og om hvor mye jeg skulle ha for en time.

 • Jeg vil ikke

  #jegharopplevd å kaste meg ut av en bil i fart, fordi den jeg haiket med plutselig begynte å klå på meg. Jeg var 19, han kanskje 60.

  #jegharopplevd at jeg alltid må vurdere måten jeg avviser folk på på byen, og tenke konsekvenser først.

  #jegharopplevd å være redd, hver jævla gang jeg må gå alene i en by til bussen/banen om kvelden, selv om jeg har pepperspray klar i lomma.

 • J26

  #jegharopplevd å få tilbud om en leilighet for 2000kr pluss en «hand job» et par ganger i uken i husleie. Mailsvar på en bolig ønskes leid-annonse på Finn.no

 • J27

  #jegharopplevd å bli kalt rasist fordi jeg sa jeg ikke var interessert

  #jegharopplevd at en mann har fulgt etter meg og holdt meg igjen på bussen og begynt å ta og kysse på meg

 • Janne

  #jegharopplevd å bli befølt på bryster og underlivet av min 30 år gammle lærer når jeg gikk i 4 klasse på barneskolen.. Grunnen, -han ville «se om jeg var kilen».

 • Guest

  #jegharopplevd å bli tafset på, under skjørtet mens jeg serverte i spisesalen på et hotell

  #jegharopplevd som stuepike at det kom en naken mann inn på rommet eg vasket, som satt seg ned og ville eg skulle fortsette med det eg holdt på med

 • j33

  #jegharopplevd å bli grafset på rumpa av en tilfeldig forbipasserende på kjøpesenter i Oslo midt på lyse dagen.
  #jegharopplevd å bli klådd på flere ganger på fest, helt umotivert av både ukjente og «kompiser»

  #jegharopplevd det som verre er. Mye verre.

 • Paxeros

  #jeg har opplevd å bli forsøkt voldtatt av den fremmede fyren jeg danset med på disco. Vi skulle bare trekke luft, han dro meg med til parken. Heldigvis kom et eldre ektepar før han rakk å penetrere. Jeg var 15.
  # jeg har opplevd å bli sjenka full av en eldre bror på et nyttårsparty når jeg var 14. Våknet av at han lå oppå meg og hadde penetrert meg. Han hadde låst døren (foreldres soverom på hjemmealenefest), og jeg hylte og skrek til noen kom. Det var mitt første samleie.
  #jeg har opplevd at min datter ble lurt til sex av en familievenn. Hun var 14, han nesten 40. Hun torde ikke si nei fordi hun var redd for at han ble sint og trengte han som støtte og venn. Dette er nå anmeldt.

 • Milla

  #jeg har opplevd at å bli presset mot en vegg av en mann, mens han klådde på brystene mine.
  # jeg har opplevd å få anonyme telefoner, der jeg bare hører tung pust i røret, eller telefoner der noen beskriver hvordan de vil ha sex med meg.
  #jeg har opplevd at det er så vanlig å bli tatt på rumpa av fremmede menn på byen, at jeg ikke merker det lenger.
  #jeg har opplevd å bli beskyldt for å skryte når jeg fortalte om ubehagelige opplevelser.

 • Gjest

  #jegharopplevd at en tidligere kjæreste avtalte med en kompis at han skulle få ta på puppene mine for penger. #jegharopplevd å bli kalt hore fordi jeg ikke vil gi menn oppmerksomhet.
  #jegharopplevd å bli grafset på bryst og rumpe av tilfeldige menn på byen, helt umotivert.
  #jegharopplevd å bli seksuelt trakassert på åpen gate, og da jeg fortalte om det ble det avfeid som skryt.

 • guest

  #Jegharopplevd at småbarnsfedre på guttetur pisket opp kompisen til å blotte seg for meg og 2 andre da 14 årige jenter på trikken før de gikk av. Ingen grep inn.

 • Gjest

  #jegharopplevd at en forbipasserende mann dro ned buksa si og begynte å runke rett foran meg. Jeg var på café.

 • J18

  #Jegharopplevd å bli sove voldtatt, og gutten prøvde å overbevise meg om at det ikke skjedde, før han skrøt av det til vennene sine. Ble skjelt ut av samme gutt, da jeg sa jeg ikke ville ha sex med han igjen et par uker senere.

  «jegharopplevd at vennene mine ikke tør å si at de er feminister i frykt for at de skal bli skjelt ut og sett på som gretne.

  «jegharopplevd at folk blir sure på meg, når jeg har blitt grafsa på av fremmede, og vil finne ut hvem det er sånn at det kan få konsekvenser.

 • anonym

  #jegharopplevd at fyren jeg takket nei til å snakke med på byen svare at pripne horer som meg fortjente å bli voldtatt på vei hjem, og at jeg burde passe på at ikke «noen» ventet på meg utenfor når jeg skulle gå

 • Gjest

  #Jegharopplevd å være i et forhold over lang tid hvor han truet med å gjøre det slutt hvis jeg ikke lå med han oftere
  #Jegharopplevd å måtte true med forsvarsspray for at menn skal ta hintet når jeg går alene på gata i mørket.
  #Jegharopplevd uttallige tilrop og klyp i rumpa på gata
  #Jegharopplevd å måtte betale i dyre dommer for å bosette meg i områder hvor dette ikke skjer like ofte
  #Jegharopplevd at folk ikke forstår at menn er det fysisk sterkeste kjønnet, og at kvinner ofte ikke klarer å kjempe i mot. Det er en grunn til at enkelte av oss synes det er veldig ubehagelig med uønsket oppmerksomhet, spesielt når man er alene!

 • maia

  #jegharopplevd å bli truet med voldtekt fordi jeg ikke vil gi denne mannen en blowjob

 • anonym

  #jegharopplevd å bli stalket og grovt trakassert over flere år av en mann som ikke taklet å bli avvist. Det utviklet seg etterhvert til drapstrusler og jeg måtte gå med voldsalarm

 • anonym

  #jegharopplevd at biler med ukjente menn kjører sakte forbi meg, de tuter, gestikulerer og forteller meg alle de tingene de vil gjøre med kroppen min.

 • gjest

  #jegharopplevd å som 16-åring bli utnyttet seksuelt av en i ledelsen i ungdomspartiet jeg var med i. Mange år senere ga han meg kompliment for aldri ha skrytt av det til noen. Det falt ham ikke inn at jeg ikke hadde sagt noe til noe fordi jeg var for flau.

 • Kristin

  #jeg har opplevd at en fremmed gutt som passerte meg i en fornøyelsespark, alder ca 20 år stakk fingeren inn i glippen mellom kanppene på blusen min som og kommenterte : De var fine, de var bra. Jeg var da 14 år.

  #jeg har opplevd å bli grafset på når jeg er på byen mange ganger

  #jeg har opplevd voldtekt

 • Lara

  #jegharopplevd å bli voldtatt når jeg var 16 og 20 år, begge gangene av gutter jeg var sammen med.

  #jegharopplevd å bli fortalt av en mannlig sosionom at det var min personlighet som gjorde at jeg tiltrakk meg typer som var truende til å voldta, og har siden det slitt med svært dårlig selvtillit. På mange måter var han mye mer skadelig for meg enn de to som voldtok meg.

  #jegharopplevd å få bilde av meg og katta mi kopiert, klippet til og vist på nett på en motbydelig måte fordi jeg knuste gutta jeg spilte dataspill med.

 • Kaja

  #jegharopplevd at en fremmed mann forfulgte meg i bil i firetiden på natten, og spurte om jeg trengte skyss. Jeg takket høflig nei. Deretter stanset han, hoppet ut, og løp etter meg de siste 50 meterne fra hjemmet mitt. Det endte med drakamp i ytterdøren, før mamma og pappa våknet av ropene mine. Han sa «FAEN» og flyktet. Jeg skammet meg fordi jeg var full og ikke tenkte på å registrere bilnummeret…

 • H

  #jegharopplevd å bli presset til en trekant av min første kjæreste som kontrollerte meg

  • Jxy.F

   Jeg også.
   Dumme kontrollerende menn :-/

 • Livi

  #jegharopplevd å bli tilbudt 2000,- for sex med en godt voksen mann på et hotelrom midt på dagen mens jeg sto i en butikk jeg jobbet i. Jeg var 19 år.

  #jegharopplevd at min voksne mannlige sjef lurte på om jeg hadde pene tær siden han likte å suge på jenteføtter. Jeg var 16 år.

  #jegharopplevd at ledelsen i en stor offentlig virksomhet sparket en ung jente fordi hun kom med anklager om alvorlig seksuell trakassering fra en godt voksen mannlig sjef. Hun havnet i psykiatrien etterpå. Og jeg som var hennes tillitsvalgt ble flyttet etter ønske fra mannen som skal ha utført trakkasseringen.

  #jegharopplevd at en godt voksen mann (samme mann som over) forsøker å tvinger til seg klemmer på jobb fra jenter ned i 13 års alderen selv om de gjentatte ganger sier nei.
  Ingen gjør noe.

 • Mari

  #jegharopplevd sovevoldtekt av min kollega
  #jegharopplevd å bli fotfulgt hele veien hjem, for så å låse mannen ute
  #jegharopplevd slbrige, ekle kommentarer på gata
  #jegharopplevd at en mann tok av seg buksa og runket vedsiden av meg på stranda

 • Sjokkert mann!

  Jeg er en mann på snart 50, og jeg blir jo trist og sjokkert når jeg leser dette. Hvis dette er så vanlig som jeg får inntrykk av her, har vi et stort problem. Tror den eneste måten en kan bremse dette på er nettopp fokus i media, men også at jenter er modige og reager voldsomt når det skjer. Jeg velger å tro at de fleste menn da ville reagere med sinne og hjelpsomhet!

  • Julie

   Det er veldig vanskelig å reagere når noe skjer. For de som opplever dette ofte tenker man gjerne at en bare må tåle det for en lærer jo tidlig at «gutter er gutter». De som ikke opplever dette ofte vil gjerne bli sjokkert og lammet. Og så har vi frykten for at personen skal bli aggressiv når man avviser de, det skjer overraskende ofte og eskalerer situasjonen veldig raskt.

   • Sjokkert mann

    Det skjønner jeg godt, men tror som nevnt at du vil møte stor forståelse og hjelp fra andre. De fleste menn jeg kjenner blir sinna bare av å høre slike historier som blir delt her og ville ha forsvart kvinner som blir utsatt for dette. Er selv vært sammen med kona i 27 år, og har ei datter på 10, kan love deg at hvis noen hadde vært ufine mot dem(eller andre kvinner) ville jeg blitt skikkelig forbannet!

 • Malin

  #jegharopplevd å bli sjikanert av fulle menn i bygården jeg bor i, bare fordi jeg prøvde å gå forbi dem i gangen for å komme til heisen.

  #jegharopplevd kommentarer om at jeg «trenger en solid runde kuk» for å «slappe av litt,» når jeg argumenterte i en diskusjon.

  #jegharopplevd å bli kalt både stygg og hore fordi jeg har gitt beskjed om at jeg ikke er interessert.

  • SigridEkman

   nr.3 Klassikern.

 • Elena

  #jegharopplevd å bli grafset på helt umotivert på puppene første gang jeg var på et utested.
  #jegharopplevd å bli forsøkt voldtatt, midt på lyse dagen, da jeg gikk i et populært turområde.
  #jegharopplevd å bli forfulgt av en eldre mann i flere kilometer på veien til besteforeldrene mine, da jeg var 11 år.
  #jegharopplevd å bli voldtatt, da jeg var 14 år.
  #jegharopplevd å ikke bli trodd i tingretten på at det var voldtekt som skjedde, da en eldre dame som var meddommer, mente at siden det var første gangen jeg hadde «sex», så burde jeg føle smerte – noe jeg ikke gjorde. Dette gjorde at voldtektsmannen anket saken, og jeg måtte en runde nr 2 i retten.

 • Silje

  #jegharopplevd å bli spurt om å betale husleia i «naturalia»
  #jegharopplevd å få tilsendt bilde av en penis fra en gutt som ble invitert med på fotball med meg, min kjæreste og våre venner.

 • anonym kvinne

  #jegharopplevd at en nabogutt holdt meg fast og sa jeg fikk velge mellom å ta tunga mi borti tissen hans eller at han fikk ta en finger opp i tissen min. Han var ti, jeg var sju, og jeg klarte å stikke av ut vinduet.

  #jegharopplevd at en naken mann kom ut av skogen og stilte seg til og runket over venninna mi og meg som var på picnic. Vi var tolv.

  #Jegharopplevd å bli fortalt at jeg trenger en skikkelig pikk i diskusjoner.

  ##jegharopplevd å bli kontaktet på facebook av fremmede menn som lurer på om jeg vil ha sex med dem.

 • Emilie

  #jegharopplevd at en voksen mann i nabolaget ga meg og venninnene våre en hundrings for at han skulle få se puppene våre. Vi var 13.

 • Anne

  #Jegharopplevd at en fyr prøvde å kravle opp i senga jeg sov i den ene gangen i livet jeg ble så full at jeg ikke kunne ta vare på meg selv på en hjemmealenefest da vi var 17. Heldigvis kom en venn og dyttet han ut igjen før noe som helst skjedde. Jeg har aldri siden blitt så full igjen og husker fortsatt øyeblikket jeg våknet av at han prøvde å komme seg opp i senga, selv om jeg er dobbelt så gammel nå.

  #Jegharopplevd å bli klådd på rumpa av en middelaldrende mann på hotellet jeg jobbet som servitør da jeg var 16. Jeg ble så paff at jeg bare gikk tilbake uten å si noe til noen – jeg visste vel godt allerede den gang at slike ting er det ikke noe vits å si noe om.

  #Jegharopplevd at sjefen på arbeidsplassen min ropte “sett no sjura di her”/=“plasser fitta di her på stolen min” og lo til meg foran flere andre menn i høye posisjoner. Jeg bare lo med og prøvde å være tøff i trynet, for jeg hadde ingen anelse hvordan ellers jeg skulle takle det. Jeg var 24. Hvis sjefen/kapteinen var uenig/i konflikt med noen, så flyttet de bare disse ansatte ombord på andre skip – jeg fikk høre at det skjedde med flere både menn og kvinner – sistnevnte hvorav noen hadde hatt et forhold til kapteinen.

  #Jegharopplevd at da en fyr jeg tidligere hadde hatt et onenightstand med, ringte meg sent en tirsdag kveld to år etter, og jeg hadde lagt meg – først nektet akseptere avvisningen, og til slutt kalte meg innbilsk da jeg høflig avslo og sa at jeg ikke var interessert i få noe besøk. Det er en så klassisk vanlig kommentar for menn som går i forsvar, at det er ikke rart at jenter ikke tror så høyt om seg selv.

  • Det var jo litt av hvert, og det med han sjefen var jo helt uakseptabelt. Dette burde tas opp med tillitsvalgt. Men han første som kravlet opp i sengen når du var full, han kan jo ha vært full han også, og du vet jo ikke hva han ville? Ser ikke på den historien som noe big deal altså. Kanskje skulle han bare ligge der, og hvis det var noen andre sin seng, ikke din eller hans, så hadde dere vel like stor rett til å være der. Har vært på fester der flere kvinner og menn har ligget i sengen sammen. Det er som oftest ikke noe problem å ligge flere i samme seng.

 • N

  #Jegharopplevd at en venninne på videregående ble sovevoldtatt, og at en av guttene i min normalt så oppegående vennegjeng tullet med dette foran oss alle mange år senere
  #Jegharopplevd å lære meg selv til å være så forsiktig med å flørte med menn i redsel for å enten bli kalt luremus eller å bli voldtatt, i tilfelle jeg innser at jeg ikke vil noe mer enn å flørte, at jeg har blitt elendig på å innlede forhold. #Jegharopplevd å være livredd når jeg går hjem fra byen. Mange ganger. Jeg har måtte jobbe mye med meg selv for å komme over dette. Når jeg var yngre var jeg like redd for å ta taxi, fordi det i perioder gikk en del historier om jenter som ble forsøkt voldtatt i taxi. Voldtekt er min største angst.
  #Jegharopplevd å bruke mye mer penger på å bo i Oslo enn mine kamerater, bare for å føle meg trygg når jeg går hjem
  #Jegharopplevd å bli kalt prippen av klassekamerater på ungdomsskolen, når jeg egentlig bare var livredd for gutter og voldtekt – ville DE blitt med noen som var mye sterkere enn dem hjem når de visste at det var dem selv som ville fått skylden hvis noe galt skjedde?

 • K

  #Jegharopplevd å bli holdt fast av en (tidligere) kompis, mens hans venner, som jeg aldri før hadde møtt, tafset på meg mot min vilje.
  #Jegharopplevd at en bekjent av meg har sagt han skal banke dritten ut av meg, og deretter voldta meg – kun fordi noen hadde sagt jeg var sterk.
  #Jegharopplevd at menn har insistert på å betale inngang/drinker på meg, mot min vilje, for deretter å kreve at jeg skulle «gi tilbake».

 • J

  #Jegharopplevd å bli tafset på under kjolen av tilfeldig forbipasserende
  #Jegharopplevd å våkne av at noen runker og spruter på deg
  #Jegharopplevd at en gjeng fulle menn ville bestille «en bit av meg på burgeren» når jeg jobbet på Mcr’n som ung.
  #Jegharopplevd at noen ville at jeg skulle ha sex med dem fordi jeg hadde gjort det med kompisen, og alt for mange andre opplevelser…

 • Iselin Nygård

  #jegharopplevd å bli tafset på da jeg tok taxi. Sjåføren klarte stryke meg på hoften, si at jeg var vakker mens han kjørte.. Jeg sa jeg skulle rett nede i gaten istedenfor dit jeg egentlig skulle.

 • Veldig anonym

  #Jegharopplevd å bli utsatt for en voldtekt av en mann jeg ikke kjente, som var dobbelt så gammel som meg.
  #Jegharopplevd å få sparken fra min kommunale sykepleierjobb, da det viste seg at voldtektsmannen etterhvert ble identifisert som en nær bekjent av min sjef, og sjefen min ikke trodde på at jeg var blitt voldtatt av denne bekjente.
  #Jegharopplevd å bli lovet å få tilbake jobben min dersom DNA-prøvene skulle vise seg å komme tilbake positive.
  #Jegharopplevd å ikke få tilbake jobben min da DNA-prøven kom tilbake positiv.
  #Jegharopplevd at voldtektssaken ble henlagt av både statsadvokat og riksadvokat, på tross av at voldtektsmannens DNA ble funnet 5 plasser på/i kroppen min.

 • Anonym

  #jegharopplevd å bli befølt av en mannlig selger, ca 50år, i en butikk da jeg var 15.  Jeg ble så redd at jeg stivnet helt. Etter noe som føltes som en evighet, fikk jeg endelig revet meg ut av transen og fikk kommet meg vekk.
  #jegharopplevd som budbringer at en godt voksen mann «tilfeldigvis» tok meg på hoften og rumpen ved flere anledninger. Jeg skulle ellers hilse til min far og si at han hadde en flott datter.
  #jegharopplevd å bli penetrert mot min vilje. Da jeg vred meg unna og sa nei, responderte han med: «du kan bare si nei, jeg fortsetter med å presse til jeg får det som jeg vil, jeg skal knulle deg hardt».
  #jegharopplevd å bli tafset på rumpen av fremmede menn på byen flere ganger.
   

 • fittetryne

  #jegharopplevd som dypt traumatisert å komme til Bergen Politikammer for å anmelde 6 år med grov og systematisk mishandling, som hadde påført meg brister, brudd og ptsd. Politimannen la beina på bordet og hendene bak nakken og ba meg gå hjem og skrive anmeldelsen sjøl, så skulle han innkalle meg til avhør. Han sa sånt tar hele dagen, og at ikke kunne sitte der i timesvis. Jeg greide aldri skrive den anmeldelsen sjøl, det var for vanskelig. Saken er foreldet nå.

  • Live Fløde

   :O :O :O :O

 • Ruth Bech

  #jegharopplevd på vei hjem Strandgaten en sommerkveld, at en flokk gutter viftet med visakort og ropte «tar du kort». Jeg hadde vært i bursdag, og hadde kjole på.

 • anonym

  #jegharopplevd å bli vekt på nattbussen av at ein berusa mann som var dobbelt så gammel som meg, hadde handa si på låret mitt, og ansiktet heilt inntil mitt. det første som møtte meg etter eg tok av meg ansiktsmaska og våkna frå djup søvn, var pusten hans på ansiktet mitt, og eg, livredd av tanken på kva han hadde gjort med meg medan eg sov. han dekte for utgangen, og satt ved sidan av meg i éin time, medan han befølte meg og ba meg bli med han av bussen på neste stopp, til tross for at eg gjentatte gangar ba han om å flytte seg, og at dette var ubehageleg. forøvrig også utan reaksjon frå medpassasjerane eg fekk augekontakt med(anna enn eit slags sympatisk blikk), eller busssjåføren som utvilsomt må ha overhørt samtalen, i tillegg til å ha lagt merke til mannen som berusa då han kom på.

  • Live Fløde

   :O :'(

 • Marie

  #jegharopplevd som 17 åring å blitt spurt av min kjørelærar om kortid eg sist tok på meg sjølv. Då eg vart forbanna over spørsmålet lo han, og argumenterte med at han spurte fordi eg ville få samme stressa følelse under oppkjøring.

 • AnnaHove

  #jegharopplevd å bli dratt inn i en bil av flere unge gutter. Heldigvis kom en mann forbi og fikk dratt meg ut igjen….. Var sjokkert, men en av mange historier en rister av seg og går videre, for hva annet kan en gjøre? Har blitt tatt på baken, byste, kalt hore når jeg gikk med en gullveske på tidlig 2000-tallet (kjøpt i New York). Tatt med inn på rom av sjef for å bli fortalt noe og han låser døren… kom meg ut.. alt som før etterpå…. mannlig slektning strøk meg over baken når han fikk muligheten… og jeg tror faktisk alle venninnene mine kan fortelle lignende historier…. voldtekt, sjikanering, beføling… YOU NAME IT… Og dette er vanlige Kari Nordmann jenter. (jeg må bare si det, slik jeg alltid må forklare at vi er helt normale) Med unntak av en venninne. Hun er sterk og en no bullshit type.. men må vi alle bli så harde? Akkurat nå bor jeg over en gammel mann som da han klagde over bråk, (jeg fester ALDRI) kalte meg ei skitten nordlands fitte……. Fortalte dette til ledelsen i borettslaget, men det fikk selvfølgelig ingen konsekvenser… Ser dem småprate og le med han til stadighet… Jenter lurer på hvorfor jeg aldri går i trange klær, jeg som har så fin kropp… vel…. har lyst å svare dem, er dere gale!!!! det ville vært å be om et helvette. Endelig fokus på dette nå!!! Takk.

 • Julie

  #jegharopplevd tre sovevoldtekter, to overfallsvoldtektsforsøk, grafsing på pupper, rumpe, og lår på byen, grafsing på lår av en kollega på jobb som bare flirte og fortsatte når jeg tok vekk hånden hans…

  #jegharopplevd at høflig avvisning kan føre til ekstrem aggressivitet og latterliggjøring noe som gjør at jeg alltid er forsiktig for å ikke møte blikket til en mann, uansett tidspunkt på dagen

  #jegharopplevd at en mannlig kollega av min samboer tafset på meg mens min samboer stod ved siden av meg, min samboer merket det ikke

  #jegharopplevd at ukjente menn har kommet bort og kysset meg

  #jegharopplevd at alle mine venninner har historier, og alltid er på vakt når de er ute

  #jegharopplevd ekstremt mange upassende forslag fra eldre og ofte gifte menn

  #jegharopplevd at mine mannlige venner og bekjente blir helt sjokkerte når jeg forteller de om noen av mine opplevelser

  #jegharopplevd at jeg har bebreidet meg selv for det som har skjedd…

  Veldig godt å få dette ut, jeg har aldri turt å anmelde mine voldtekter av frykt for å få spørsmål om hva jeg hadde på meg, om jeg hadde flørtet og om jeg var full, frykt for å ikke bli trodd og å måtte gå gjennom en langvarig og tøff prosess. Jeg er møkka lei av at disse opplevelsene er så ukjente og uforståelige for mine mannlige venner og bekjente, og at folk rundt bare ler i stedet for å reagere og hjelpe til.

 • Rita

  #jegharopplevd å bli klådd på rompa av en fremmed fyr på en pub, for deretter å høre men gode kompis si at jeg måtte jo forvente det, siden jeg hadde så kort skjørt på.

 • Marita

  #jeg har opplevd kommentarer om kropp og utseende av menn, at en mann presset sin kropp tett inntil meg i trengsel på bussen, blitt kløpet i baken,kalt prippen over å si nei, kald og ufølsom. Og en kvinne sa: Hadde jeg hatt en sånn figur, så hadde jeg brukt andre klær (for å fremheve kroppen)

 • Zinna

  #jegharopplevd som 33 åring på en uteplats , en mann dro ned buksene sine å la sin pens i min hånd for å få meg til å føle hans piercing, mens han visker i mitt øre om allt han skulle gjøre med meg. Mennene rundt meg oppfattet hva som skjedde men syntes det hele var morsomt og lo….

 • Marte

  #jegharopplevd å bli kalt fitte fordi jeg ba noen fremmede gutter flytte seg fra bordet vårt på ett utested, etter at de begynte å klå på venninnen min. Da jeg hentet en vakt fikk jeg beskjed om at de skulle vente på meg utenfor.
  #jegharopplevd å bli kløpet i puppen av en paserende mann da jeg var på vei til jobb.
  #jegharopplevd at en mann satt seg ned ved siden av meg på bussen og runka. Da jeg prøvde å komme meg vekk ville han ikke flytte seg. Ingen andre på bussen reagerte, selv om flere så det. Jeg var 17 år.

 • skuffa

  #jegharopplevd at en kjæreste truet med å slå opp med meg dersom jeg sluttet på p-piller, som gjorde meg deprimert.

  #jegharopplevd at en annen kjæreste gjentatte ganger har spurt om jeg kan begynne på p-piller selv om han visste at jeg ikke tåler de, og jeg har hver gang svart nei.

  #jegharopplevd å bli befølt på rumpa av tilfeldig forbipasserende.

 • Patricia Kaatee

  #jegharopplevd å være femten år i bikini på stranda, når en fremmed voksen mann setter seg ved siden av meg og beføler kjønnet mitt. #jeg har opplevd å være tyve år på bussen hjem, når en ukjent mann setter seg ved siden av meg og tar meg på lårene oppunder skjørtet. #jegharopplevd å være tretti og dusje etter sjøbad på Huk, når en mann som jeg aldri har sett før stiller seg opp og onanerer i buskene ved siden av meg. #jegharopplevd å være førti og trille sykkelen min opp Karl Johansgate, når en mann som kommer gående mot meg i forbifarten legger hånden sin på brystet mitt og klemmer hardt til. #jegharopplevd å bli stalket i mange måneder etter å ha gjort det slutt med en kjæreste. #jegharopplevd å bli kalt hore i nettdebatter. #jegharopplevd at det er viktig å synliggjøre disse erfaringene, og å sørge for at skammen blir flyttet fra den som er utsatt til den som trakasserer.

 • Silje

  #jegharopplevd at en taxisjåfør fortsatte å snakke intenst om sex, selv etter at jeg presiserte at jeg har både samboer og barn. Jeg turde ikke annet enn å virke normal, i frykt for at han skulle kjøre meg et sted og voldta meg. Han tafset meg på låret mens jeg betalte. Jeg setter meg aldri foran i taxi lenger.

  #jegharopplevd å bli «tilfeldig» befølt på fitta når jeg gikk forbi en mann som blokkerte veien på et utested. Han gjorde det samme på venninnen min som gikk rett bak meg.

 • S

  #jegharopplevd

  At en mann i 70 årene fortalte meg at han likte flettene mine, og at det var sånn jenter skulle se ut. Så la han hånda si hardt på rumpa mi. Jeg var 17 år gammel og jobbet som servitør.

  Å bli kalt hore av en i kollektivet, fordi han så meg dra hjem med en gutt på byen kveld før. Han fortalte meg at faren min ville skammet seg over meg om han fortsatt var i live.

  Å bli invitert på personalfest av sjefen. Dagen før festen skriver han til meg at ingen av kollegene mine har mulighet til å bli med. Videre skriver han at jeg og han kan kose oss i badestampen hans, og at det ser ut som jeg trenger en mann med erfaring. Jeg var 19, han var rundt 40.

  Å bli spurt om jeg var singel av en mann på nattbussen. Jeg svarte nei. Før jeg gikk av bussen holdt mannen meg fast mens en kamerat av han tok bilde av oss. De lo av at jeg sa nei, og prøvde å holde fast armene mine når jeg ville skjule ansiktet mitt.

  Å bli tilbudt hasj av en mann på gata. Når jeg har sagt nei har jeg blitt tilbudt sex. Når jeg har sagt nei har jeg fått et klask på rumpa. Dette har skjedd flere ganger.

  Å høre på en guttegjeng i 16-17 årsalderen som ler og skryter av at de førte en skje inn i skjeden til en jente på fest. De syntes det var gøy fordi de kjente jenta godt, og de mislikte henne.

  At en bil sakner farten, sjåføren sier «vil du sitte på hjem? Jeg skal samme vei» etter jeg svarte nei, snudde bilen og kjørte motsatt retning.

  At menn lager kysselyder når jeg går forbi de i shorts på sommeren.

 • S

  #jegharopplevd å bli voldtatt mens jeg sov – to ganger samme natt, den ene gangen mens en venninne så på.

  #jegharopplevd at mannen til min helt nygifte venninne (som jeg var forlover for) tok frem tissen og ville ligge med meg mens hun var ute en tur.

  #jegharopplevd da jeg var 14 at bestefaren til en venninne tok rundt meg bakfra og holdt på puppene mine mens hun var ute.

  #jegharopplevd at sjefen kløp meg i baken på seminar.

  #jegharopplevd at en fremmed mann kom bort mens jeg ventet på bussen og lurte på om jeg hadde lyst hår på fitta. Han fortalte at han kom til å tenke på meg når han kom hjem og skulle runke. unke.

 • Eiril

  #Jegharopplevd at en eks har sittet på fest og fortalt alle hvor vid jeg er i fitta, mens jeg hørte på. Samme fyren prøvde å voldta meg i rumpa, og fremstilte det som et ops jeg bomma uhell. Jeg var 16 år og han var min første.

 • #jegharopplevd å bli kalt hore, hvisket skjellsord i øret og bli klådd på i rompa når jeg har gått ute på gata i Oslo en helt vanlig dag.
  #jegharopplevd en altfor flørtete
  #jegharopplevd å bli klådd på i to taxier, samme kveld, av to forskjellige taxisjåfører, han ene taxisjåføren ville også ha meg med for å danse for han og han sine kompiser. I frykt for å gjøre sjåførene sinte og i frykt for at jeg skulle bli voldtatt, måtte jeg spille og late som jeg ikke var berørt av hendelsen. Jeg tar aldri taxi alene lenger!
  #jegharopplevd at min egen kjæreste har hatt sex med meg mens jeg sov. Jeg har også opplevd to andre voldtekter av to forskjellige gutter. Den første gangen ble jeg lammet og klarte nesten ikke reagere pga frykt. Den andre gangen klarte jeg å reagere, bruke motstand, men hva hjalp det, gutten var fortsatt sterkere enn meg.

 • #jegharopplevd å bli kalt hore, hvisket skjellsord i øret, ropt etter, og bli klådd på i rompa når jeg har gått ute på gata i Oslo en helt vanlig dag.

  #jegharopplevd en altfor flørtete sjef.

  #jegharopplevd at en mye eldre gutt tar meg ut av et utested for «å snakke» da han åpner opp buksa og legger peniser sin i hendene mine, og vil at jeg skal runke han.

  #jegharopplevd å bli klådd på i to taxier, samme kveld, av to forskjellige taxisjåfører, han ene taxisjåføren ville også ha meg med for å danse for han og han sine kompiser. I frykt for å gjøre sjåførene sinte og i frykt for at jeg skulle bli voldtatt, måtte jeg spille og late som jeg ikke var berørt av hendelsen. Jeg tar aldri taxi alene lenger!

  #jegharopplevd at min egen kjæreste har hatt sex med meg mens jeg sov. Jeg har også opplevd to andre voldtekter av to forskjellige gutter. Den første gangen ble jeg lammet og klarte nesten ikke reagere pga frykt. Den andre gangen klarte jeg å reagere, bruke motstand, men hva hjalp det, gutten var fortsatt sterkere enn meg.

 • Ragnhild

  #jegharopplevd på et utested at ein mann greip tak i rompa mi under skjørtet. Eg snudde meg og klabba til han med det resultat at eg fekk tilsnakk av dørvakta i lokalet.
  #jegharopplevd – også på et utestad – at ein mann kom gåande rett mot meg korpå han tok eit «grepa» tak i begge puppane før han gjekk vidare.

 • Susanne

  #jegharopplevd å bli psysisk nedbrutt av en forelder over flere år.
  #jegharopplevd å være redd for å bli voldtatt eller at min far skulle ha med seg kompiser hjem, som han hadde tillatt å ha samleie med meg. (Kun når jeg var der alene sa gikk han altid på fest. Jeg var 9-10 år gammel og kjente ingen i området. Jeg var heldig, det skjedde aldri. )
  #jegharopplevd å bli kaldt ubekvemsord så ofte og mye at jeg trodde det selv
  #jegharopplevd å bli seskuell trakasert på videregående av en guttegjeng i klassen min. Ene dagen ble jeg bært inn på guttedoen på skolen av tre av guttene, der to av dem drar av seg boksen og sier jeg skal suge dem og runke dem da jeg hadde teaset dem sånn når jeg ba dem holde kjæft i timen og gjøre oppgavene sine. Jeg ble livredd da han ene holdt meg veldig hardt og presset meg mot han. Jeg skalv, skrek og gråt. Da brøt han ene inn og slapp meg ut. Han har senere beklagd hendelsen mange ganger.

  #jegharopplevd utrolig mange bra gutter/menn, men også mange ubehagelige

  #jegharopplevd å bli grovt tafset på dansegulvet på byn natt til 18 mai når jeg var russ. Danset nå der uoppfordrene med mine venninner og plutselig står det gutter rundt oss, og før jeg får tid til å reagere blir jeg presset inntil en fyr av han, mens ene hånden har havnet under bhåen min og jeg tviholder på singleten min (den var løs) mens en prøvde å dra av meg buksen. Midt på dansegulvet! Hadde belte på buksen og det ble åpnet og knappene på ene siden. Heldigvis for meg fikk ene jenten i baren med seg det som skjedde og vaktene kom å tok vekk guttene. De ble utestengt.

  #jegharopplevd at jeg er heldig i forhold til så mange andre jenter der ute. Har altid blitt reddet i siste sekund eller komt meg ut av situasjoner selv, men alle er ikke som meg.

  #jegharopplevd at det å være sammen med kjæresten i 6 år (nå er jeg 21 år og vi er enda sammen) ikke er noe hinder for andre gutter på byn, i nær rellasjon og gjennom klassen. Selv om de viste jeg ikke var interessert eller ledig så ville de ikke godta et nei.

  #jegharopplevd at jeg daglig gjennom slutten av barneskolen og ut videregående ble spurt om jeg fikk meg noe igår, hvordan det føltes og at de kunne gjøre det mye bedre. Både av gutter på min egen alder litt endre gutter og voksne menn på gaten.

  #jegharinnsett at en tur på byn betyr at noen vil prøve å pushe grensene mine, noen tar meg på bryst og rumpe gjerne litt tørrpuling (man ser det vertfall). Det er bare sånn det er. Desver

 • SigridEkman

  #jegharopplevd en kväll när jag stod utanför 7/11 och väntade på en vän, att en full man efter att först a kallat en svart person som gick förbi för jävla snyltande neger, sedan frågade mig om jag ville bli med han hem. När jag sa nej gav han sig inte, fortsatte tjata i flera minuter, sa att jag var egoistisk som inte ens kunde ge honom en minut att runka lite i min fitta osv. Tillslut började han ta på mig mellan bena. Instinktivt gav jag honom en örfil, vilket gjorde honom förbannad. Han slog mig i ansiktet så hårt att mina örhängen flög av och jag föll om. Skrek åt mig att jag inte skulle tro att jag har speciella privilegier bara för att jag är kvinna och att om jag ville slåss så skulle han slåss tillbaka. Som tur var kom min vän precis då och han sprang iväg. Det värsta av allt var att det stod en väktare i närheten som tyckte allt var roligt och skrattade istället för att hjälpa mig.

  Var på ett uteställe då en svensk kille kom upp till mig pratade, han var trevlig, men jag var inte intresserad så när han inviterade mig att sätta mig vid deras bord tackade jag nej. Han förbannad, skrek att jag inte visste vem han var och att jag förnedrade honom framför hans vänner, att jag skulle få betala för det. Jag vände mig om och gick iväg. En stund senare kom han upp till mig bad om ursäkt för sitt uppförande. Han ville köpa mig en drink som ursäkt, jag tackade honom för ursäkten men var inte intresserad i att ta en drink med honom. Då förlorade han sitt temperament igen, tog mig hårt i armen och skrek att han skulle följa efter mig när jag gick hem och att jag inte skulle komma undan bestraffning för hur jag förnedrade honom. En vakt kom emellan oss, och jag snek mig ut ur baren. Kände mig inte trygg längre.

  Utomlands:

  Var på väg hem efter att ha handlat mat, en äldre man kom körande förbi, saktade ner farten och körde sedan sakta brevid mig medans han sa att han skulle knulla mig. Han följde efter mig hela vägen hem. Jag var hela tiden rädd att han skulle försöka dra mig in i bilen, sen var jag rädd för att han nu visste var jag bodde.

  Pratade på en payphone på ett gatuhörn, en minibuss full med fulla killar stod parkerad precis brevid. De började ropa hora åt mig och frågade hur mycket det kostade för dem alla att «ta en tur» med mig. När jag samtalat klart och la på luren gav jag dom fingern innan jag vände mig om för att gå. Då började de kasta sina ölburkar och skräp på mig och kallade mig både det ena och det andra.

  Stod på en busshållplats, en passagerare i en minibuss satt med fönstret öppet. När bussen började köra grep han tag i min arm så att jag släpades efter bussen ett par meter innan han släppte mig så att jag föll på marken, han skrattade åt mig.

  Taxi chaufför började plötsligt runka medans han körde mig.

  Man i en överfylld metro stod bakom mig, plötsligt kände jag att han fick stånd och gnuggade mot mig. Jag gick av på nästa station.

  Cyklade hem en vardagskväll, stannade vid rött ljus. En äldre man kom cyklande och stannade brevid mig. Helt plötsligt sticker han ut sin arm och tar mig på bröstet. Jag cyklar snabbt där ifrån. Jag kommer hem och tar ut nyckeln och öppnar porten. Då hoppar plötsligt samma mannen på mig bakifrån, han tar mig mellan benen och försöker knuffa in sig i lägenheten. Jag blir fylld med adrenalin, istället för rädd blir jag förbannad, jag slåss tillbaka vilket förvånar mannen och han springer därifrån.

  Tog en massage när massören plötsligt stack sin hand innanför mina trosor. Jag blev så chockad att jag snabbt klädde på mig, OCH BETALADE honom för massagen.

  Jag är på väg hem en sen fredagskväll, två väldigt fulla killar går förbi. Den ena har en ros i sin hand, han sträcker ut den och ger den till mig. Jag säger tack, och fortsätter gå, då ställer sig den ena killen framför mig och försöker kyssa mig, den andra ställer sig bakom mig och tar mig på rumpan. Jag försöker knuffa bort dom men dom håller fast mig. Som tur var kom en annan kille förbi, ropade åt dom att låta mig vara och de lät mig gå därifrån.

  Att bli klådd på i skolan ansågs som en «bra» sak, för sexuella trakassarier, vilket det faktiskt är, betyder ju enligt lärare att killen gillar dig, han är bara lite omogen. Så jag antar då att alla dessa män egentligen verkligen gillade mig, de var bara lite «omogna» och visste inte hur de skulle uttrycka sina positiva känslor för mig?

  Sen är det de vanliga «dagliga» incidenterna, folk som ropar obscena ord åt en, kallar en hora etc. Män som inte vill låta en vara när man sagt att man inte är intresserad osv. Det är så svårt, för om du är trevlig slipper du inte undan, säger du starkt ifrån kan de bli arga och aggressiva. Och även om dessa «små» incidenter som oftast inte eskalerar till något allvarligt så vet man aldrig hur det ska sluta. Därav kommer ett konstant obehag. Jag vet aldrig om mannen jag gick förbi som kallade mig sexig håller sig till att bara ge en kommentar, eller om han kommer att följa efter mig, om han kommer fortsätta försöka prata med mig, ta tag i mig, följa efter mig, eller kanske dyka upp utanför min lägenhet. En sådan kommentar framstår som något man bara inte ska bry sig om, men det går inte att känna sig lugn. Det var bara en kommentar, men den öppnar dörren för rädslan.

  Man lär sig tillslut: se inte vänlig ut, le aldrig, och för gudsskuld få inte ögonkontakt med en man du går förbi på gatan. Så här går jag med raska bestämda steg, ser så sur ut som möjligt, ner i backen. Var en riktig bitterfitta så att ingen vill prata med dig så lämnas du ifred.

  Så du man, om du stannar mig på gatan och frågar om vägen, ja antagligen vill du fråga om vägen, kommer jag anta det värsta om dig, svarar kort och undviker att vara trevlig. Jag vill gärna ge dig the benefit of the doubt, för du, så som de flesta män förtjänar inte att bli förhands dömda, men mina erfarenheter tillåter mig inte att ta några risker. Jag ber om ursäkt för att jag är så otrevlig i förväg, och hoppas att du kan förstå mitt predikament.

 • Bente Owren

  #jegharopplevd
  – at en voksen mann stilte seg opp og urinerte i pissoaret mens jeg holdt på å vaske det. Jeg var 16 år.
  – å bli tilbudt penger for å ha sex med en mannlig hotellgjest da jeg arbeidet som stuepike. Jeg var 17 år.
  – å bli tafset på brystene og klappet på rumpen av mannlige gjester da jeg jobbet på pub. Jeg var 25 år.
  – å bli stoppet av en fremmede menn, presset opp mot en vegg og befølt under klærne. Jeg var 26 år.
  – at en mannlig forbipasserende spurte hvor mye jeg skulle ha for et ligg. Jeg var 27 år og høygravid.
  – at en fremmed mann gned seg inn til meg på en konsert. Jeg kunne tydelig kjenne hans erigrerte penis gjennom klærne. Jeg var 30 år.

 • Maya

  #jegharopplevd å stadig være redd for at guttene på ungdomsskolen skulle kaste seg over meg og «sjekke om jeg hadde fått pupper». De gjorde det i gjenger. De tok også skjerf mellom beina på jentene og dro opp på hver side.
  #jegharopplevd å få penger til godteri av en eldre mann og så bli forsøkt befølt da jeg kom tilbake med resten av pengene. Han jagde meg rundt et bord, men jeg slapp unna.
  #jegharopplevd å våkne på bussen med en manns hånd helt øverst på innsiden av låret mitt. Jeg var så redd at jeg ikke turte å kjefte, jeg bare gikk av på neste stopp, lenge før jeg egentlig skulle av.
  #jegharopplevd å bli for full på et utested, få ei venninne til å kjøre meg hjem og få meg i seng og så våkne med en mannlig bekjent i senga min på morgenen, med bare vage glimt av hva han hadde prøvd å få til i løpet av natta. Han visste hvor nøkkelen til huset lå. Jeg skyldte på meg selv fordi jeg ikke hadde vært enda mer avvisende mot ham på utestedet og ved andre anledninger.

 • anonym

  #jegharopplevd at gutter kommer å gnikker seg oppetter meg når jeg prøver å danse med venninner på utesteder.
  #jegharopplevd å ha blitt klasket på rumpa av ukjente menn

  #jegharopplevd å bli kalt luremus eller hore når jeg forteller at jeg har samboer etter å helt normale samtaler med gutter på utesteder.

  #jegharopplevd å bli fulgt etter av en mann på vei hjem etter jeg har vært på byen, før han sperret meg opp i et hjørne og fortalte meg at vi skulle gå hjem sammen til han. Jeg greide og komme meg unna, men snur meg alltid/går litt fortere når menn går bak meg i dag.
  #jegharopplevd at ingen tar deg seriøst når jenter sier at noen har klasket dem på rumpa. Man får bare høre at dette må man tåle, ikke vær så prippen og gutter er gutter.

 • V

  #jegharopplevd å gå nedover Karl Johan i 17-18 tiden på en lørdag og blitt forfulgt av en mann som spurte hvor mye jeg skulle ha og om jeg ikke ville bli med han hjem. Da jeg sa at jeg ikke solgte sex lo han av meg og mente at jeg ikke klarte å lure han og at han så jeg var en hore.

  #jegharopplevd å ha en guttegjen som gikk etter meg og ropte «how much?» Mens de slo meg på rumpa og prøvde å ta tak i puppene mine. Når jeg ba de se til helvete å gi seg så sparket de etter meg, ligget, holdt meg fast og spyttet meg ned. Dette midt i Karl Johan mens det sto flere å så på. Gikk derfra med ansiktet dekket i spytt og blåmerker på hofter og armer.

  #jegharopplevd at kompisen til kjæresten min tok tak rundt hoftene mine jokket på meg mens jeg sto bøyd over bagen min og lett etter noe. Da jeg prøvde å rette meg opp og komme meg vekk tok han hardt tak i puppene og peste «fy faen så deilig du er i dag».
  Samme mannen klapset meg på rumpa nærmest hver gang han gikk forbi meg i en periode.

  #jegharopplevd Å bli holdt fast av voksne menn på konserter og bli klådd på. Når jeg brøt meg løs og prøvde å gjemme meg bort i folke mengden fulgte han etter rev meg mot seg. Helt til jeg slo album min i magen hans da han prøvde å få hendene ned i buksene mine.
  Samme mannen presterte å ta kontakt meg meg utenforlokalet og lurte på om jeg ikke ville være med han hjem, da jeg sa jeg ventet på kjæresten min og at jeg skulle dra hjem sammen med han så prøvde han å overbevise meg om at det var godt med variasjon og han utbroderte om kjønnsorganet sitt og hva han kunne gjøre med det.

  #jegharopplevd å bli skjelt ut og kalt for arrogant, hore, fitte osv fordi jeg avslår menn på byen.
  Og bli fortalt at jeg faen ikke er så pen og at jeg ikke er fin nok til å oppføre meg slik. Selvom det var de som kom bort til meg med slibrige kommentarer.

  #jegharopplevd at samboern min hilste på en venninne på byen og at hennes kjæreste og kompisen hans truet samboern min på livet og mente han prøvde seg på dama hans. Samtidig sto de der og snakket høyt og vulgært om puppene mine og kroppen min.

  #jegharopplevd å sitte på klappsetene på bussen mens en guttegjeng sto og holdt seg fast i håndtakene i taket, når bussen svingte var det om å gjøre for hver av dem å kjøre underlivet sitt opp i ansiktet mitt. De slapp meg ikke ut og de andre på bussen syntes det var morsomt. Dette prøvde de på flere dager.

 • anonym

  jeg har opplevd:
  At en tre år eldre ungdom på telttur forsøkte å stikke hånda si ned i soveposen min og trusa mi for å kjenne om jeg hadde fått hår på «sjura» (les tissen). jeg måtte sloss for å få han vekk.
  At jeg på et utested tilfeldigvis stod med en halvliter i hver hånd (jeg var langt, langt i fra full), og fikk en fremmeds hånd stukket ned i buska og i trusa, og kjente fingrene hans bli mellom rumpeballene. Jeg skvatt og ble veldig paff og stivnet. Hadde jeg sluppet halvliterene for å smekke til fyren (for det fortjente han) ville jeg ha sølt øl på meg også.
  At alle jentene på en arbeidsplass (en restaurant/ vertshus) måtte stå i kø og gi sjefen klem for å få utbetalt lønna si.Samme arbeidsplass hadde svært så sexfikserte kokker som kommenterte hele tiden og klappet jentene på rompa.
  At guttene i klassen på videregående forsøkte å dra meg inn i guttegarderoben i svømmetimen.
  At ei jente i klassen min (!) utsatte en annen gutt for seksualisert krenkende atferd.

 • anonym

  #jegharopplevd at både jeg og mine venninner ble klådd på av samme fyr på fest, uten at noen gjorde noe selv om vi tydelig ble ukomfortable.

 • C

  #jegharopplevd å bli kalt rasist fordi jeg sa jeg ikke var interessert.

 • Maya

  #jegharopplevd å være på speiderleir i egen by, la en gutt få bli med hjem til meg for å dusje siden det ikke gikk i leiren, for så å måtte slåss meg løs da han begynte å holde meg fast og kysse meg. Det kom jeg på nå, etter at jeg skrev om de andre opplevelsene…

 • Benedicte

  #jegharopplevd at salgssjefen på en tidligere arbeidsplass, under et fotoopptak av oss ansatte prøvde å presse fingrene sine opp i min vagina

 • anonym

  #Jegharopplevd at en taxisjåfør sa»hahaha, jeg skal voldta deg» når han hadde begynt å kjøre… Heldigvis skjedde det ikke noe!

 • Pingback: Jeg har opplevd | Lene Wikander()

 • Sol

  #jegharopplevd å bli sexuellt misbrukt av en godt voksen mann da jeg var under 14 år. Vi ble advart mot å anmelde pga. At prosessen kunne bli veldig belastende for meg, og ville sansynligvis ende i henleggelse likevell.

 • Pingback: #Aufschrei in Norwegen: Jeg har opplevd | Patrick Gensing()

 • Charlotte

  #Jegharopplevd at en godt voksen mann satt seg ved siden av meg på et utested og spurte hvor mye jeg skulle ha for å bli med han hjem. Venninnen min ble helt lamslått og fikk bare fram en sjokkert halvlatter, jeg sa at han kunne sette seg et annet sted. Da sa han at det skulle han hvertfall ikke, fordi han likte seg der. Når jeg spurte om jeg kunne komme forbi sa han nei, så jeg måtte krabbe over bordet for å komme forbi. Fikk hentet vakt, og han ble kastet ut.
  #Jegharopplevd at en kamerat av min daværende kjæreste på en fest hvor vi hadde en helt dagligdags samtale, helt ut av det blå tar meg i skrittet og smiler. Jeg ble så satt ut at jeg bare gikk, og turte aldri å si det til kjæresten min.
  #Jegharopplevd at når jeg satt å ventet på bussen på bussterminalen begynte en gjeng med taxisjåfører å tute og rope på meg, blant annet «trenger du å bli kjørt noe sted eller, hehehehe». De glodde og pekte på meg, og lo hånlig.
  #Jegharopplevd at en mann setter seg ved siden av meg på bussen og lurer på om det er nach etterpå. Jeg svarer høflig nei, men han fortsetter å mase. Til slutt sier han at det er mer fest foran i bussen, og jeg svarer at da kan han vel gå foran i bussen da. Det gjør han og begynner høylytt å baksnakke meg med en annen mannlig passasjer.
  #Jegharopplevd å gå forbi en gjeng med gutter som begynte å rope vulgære ting, synge vulgære sanger og ule. Den ene av de begynte til og med å løpe etter meg og stoppet rett bak meg og laget en «grr» lyd. Lenger framme går det enda en guttegjeng som ler og spør om jeg trenger at noen skal følge meg hjem. Når jeg har gått forbi alle disse så går det enda en gutt foran meg, som av en eller annen grunn kikker seg tilbake og tar av seg hetten. Vet ikke om dette var for å ufarliggjøre seg selv fordi han hadde fått med seg det som hadde skjedd bak han?
  #Jegharopplevd å bli stoppet av to gutter som spurte om jeg ville ha noe kos i kveld. De prøvde gjentatte ganger å stoppe meg og sa flere vulgære ting, jeg ba dem la meg være i fred. De begynte da å følge etter meg og begynte å snakke på et annet språk og lo. Etter litt kommer det to gutter til syklende forbi, den ene gutten sier hei og går av sykkelen litt foran meg, den andre sykler videre men stopper et stykke lenger fram og kikker tilbake på oss. Etter hvert begynner gutten med sykkelen foran meg å snakke med guttene som går bak meg, på et annet språk, de ler. De sluttet å følge etter meg da jeg gikk forbi 3 personer som sto utenfor noe som hørtes ut som en fest.
  #Jegharopplevd å bli kløpet i rumpa av gutter som har gått forbi meg på utesteder.
  #Jegharopplevd at gutter har gnidd sin ereksjon mot meg i store folkemengder, som på dansegulv, konserter osv.

 • V.

  Jeg har i studietiden opplevd å bli befølt i skrittet av fremmede menn når jeg sto på dansegulvet sammen med venner. Dette skjedde ikke bare èn gang og jeg opplevde det på flere forskjellige utesteder. Det samme skjedde også med flere av mine venninner.

 • A

  Jeg har opplevd mye. Og nå får dere alt.

  #Jegharopplevd å bli antastet av min onkel under en familiemiddag, i et øyeblikk han visste at ingen så det. Han holdt meg fast, og stakk hånden ned i trusa mi. Han lo, også gikk han. Jeg turte ikke si noen ting. Jeg var 6 år gammel.

  #Jegharopplevd at min storesøster anmeldte den samme onkelen for samme type overgrep.

  #Jegharopplevd at den samme onkelen har forgrepet seg på samtlige unge kusiner i familien.

  #Jegharopplevd at halvparten av storfamilien ikke trodde på våres historier, til tross for at overgrepene ble innrømmet i avhør hos politiet. Det ble avfeid som «oppmerksomhetssyke».

  #Jegharopplevd å måtte slåss med en gutt på skolen, som prøvde å klå og kysse på meg hver dag. Han holdt meg gjerne fast for å få det til. Dette ble han oppmuntret til av mine medelever. Både gutter og jenter. Jeg var 13 år.

  #Jegharopplevd å høre på historier fra min beste venninne om en nesten-voldtekt, hvor hun ble truet til stillhet fordi gjerningsmannen hadde en viktig jobb og masse penger.

  #Jegharopplevd å bli forfulgt av en bil med to menn på veien hjem. De prøvde ubemerket å parkere langs fortauet slik at jeg var nødt til å passere bilen på veien opp til huset. Jeg gikk en omvei for å slippe dette, og de fulgte etter. Heldigvis skulle jeg hjem til mamma og pappa, og synet av en sinna far og et mobilkamera var nok til å skremme vekk vedkommende.

  #Jegharopplevd å NESTEN måtte bli fysisk voldelig med en mann som klådde på min venninne mot hennes vilje. Hun var livredd. Han svarte at han skulle få oss kastet ut fra utestedet vi var på, fordi vi ikke ville ha noe med han å gjøre etter dette.

  #Jegharopplevd å måtte true med politianmeldelse til en mann som terroriserte min kusine per telefon, ved at han selv utga seg for å være en journalist som undersøkte unge jenters sexvaner.

  #Jegharopplevd å blitt forsøkt utpresset for nakenbilder av en gutt som truet med å redigere meg inn i pornografiske bilder og legge det ut på pornografiske nettsider, hvis ikke jeg adlød.

  #Jegharopplevd å måtte bli fysisk voldelig med ukjente gutter, som ønsker å «teste ut varene» og ikke tar nei for et nei.

  #Jegharopplevd å få kommentarer som «hva synes du om at gutter bare er interessert i deg fordi du har store pupper?» som sjekketriks fra tilfeldige menn på byen.

 • BiblioteKaren

  #Jegharopplevd at en mannlig venn innså, flere år senere, at det aller første han hadde gjort når han møtte meg, var seksuell trakassering. Han var knust. Vi hadde i øyeblikket begge sett på det som helt normalt.

  For øvrig stemmer det jo godt, denne mot-argumentasjonen, at det er slett ikke bare kvinner som blir seksuelt trakassert. Men jeg skjønner det ikke helt, for det virker som de tenker at da er det jo greit. Jeg har vel rett når jeg tenker at det bare gjør alt mye verre?

  Utrolig trist og skremmende viktig debatt. Takk til alle som tør å ta den.

 • anonym

  #jegharopplevd å bli sovevoldtatt av samboeren fordi han trodde det ville være romantisk å vekke meg på den måten. Når jeg våknet og ba ham slutte, ga han seg ikke.

  #jegharopplevd i tidlig tenårene å bli bedt på date av en over 30 år eldre mann, til tross for at han visste hvor gammel jeg var.

  #jegharopplevd å bli stoppet av fremmede på gaten, som har insistert på at jeg ble med dem hjem.

 • Nini

  #jegharoppleved at Jeg har sitttet og sett at en venn av meg .som er mann Blitt presset til Sex . av vår sjef. og når jeg sa i fra . til hennes sjef ble jeg Trakkasert med » å er du sjalu eller noe ? , Han er mannikke det at han bry seg .»

 • H.

  #jegharopplevd å kose med daværende samboer i sengen, da han la vekten over meg, holdt meg fast med ene hånden og presset seg på. Jeg sa stopp, han fortsatte. Jeg vred meg i panikk og ropte nesten at han skulle stoppe, men han bare fortsatte til han ejakulerte. Gråt meg i søvn, og klarte ikke kontakt i lang tid etterpå.

 • Ellinor Engelstad

  #Jegharopplevd å bli oppsøkt på åpen gate, på vei hjem fra universitetet, av en fremmed mann. Han ville vite hvor jeg bodde, og deretter prøvde han å kysse meg. Selv etter at jeg kom meg unna, gikk jeg en lang, lang omvei hjem, fordi jeg var redd for at han skulle finne ut hvor jeg bodde.

  #Jegharopplevd at faren til en venn trengte meg opp i et hjørne. Han kysset meg på munnen og klådde på kroppen min. Jeg var ti år gammel.

  #Jegharopplevd å være på klassefest hvor alle guttene på festen holdt bursdagsjenten fast og klådde på henne i skrittet. Hun fylte tretten år den dagen.

  #Jegharopplevd å bli antastet av en tretti år eldre mann i et bryllup, sent på kvelden. Han var full, jeg var edru. Han trengte meg opp i et hjørne og prøvde å dra meg med inn på et soverom. Heldigvis så tanten min situasjonen, og hun sendte backup til meg.

  #Jegharopplevd at en fremmed mann fulgte i hælene på meg og kusinen min fra vi gikk ut av kinoen og nesten helt til vi kom inn døren hjemme. Han gikk like bak oss og fortalte hvor kåt han var. Vi prøvde å ignorere ham, men etter ti minutter ba jeg ham om å slutte. Han fortsatte, og vi endte opp med å løpe mange svingete gater for å riste ham av oss.

  #Jegharopplevd å ta bussen flere stopp lenger enn planlagt og deretter gå hjem til en (mannlig) kamerat, fordi en fremmed fyr prøvde seg på meg under hele bussturen og jeg var redd for at han skulle følge meg hele veien hjem. Dette har jeg, i ulike varianter, opplevd i Bergen, Trondheim og Oslo.

 • Maren

  #jegharopplevd å bli kløpet i rumpa flere ganger av en gjeng gutter som stod bak meg på konsert uten at jeg turte å si noe.
  #jegharopplevd å bli klådd på og holdt fast når jeg avviste en gutt som prøvde seg på meg på en fest. Han var etter meg hele kvelden, og jeg fant senere ut at dette var fordi han hadde et dårlig forhold til kjæresten min og ville ødelegge for han.
  #jegharopplevd å bli kalt «jævla fitte» fordi jeg takket høflig nei til å være med en gutt på Tinder på en hytte med alle kompisene hans for å ta ecstasy.
  #jegharopplevd å plutselig få en tunge ned i halsen helt uforventet på fest, for så å få hodet mitt holdt fast når jeg prøvde å komme meg unna. Jeg var altfor full og klarte ikke å gjøre motstand, så det endte med at jeg bare måtte gi opp og gå med på det.
  #jegharopplevd å bli spurt av en eldre mann på toget om jeg ikke ville sitte på fanget hans idet jeg fikk forbi han i midtgangen.
  #jegharopplevd å sitte på toget med familien min mens en fremmed mann satt i vogna foran meg og stirret på meg gjennom vinduet hele turen. Han blunket til meg, gliste og slikket seg rundt munnen hver gang jeg så i hans retning.
  #jegharopplevd å være på treningssenteret uten å tørre å gjøre det jeg skal eller å i det hele tatt møte et eneste blikk rundt meg fordi alle av det motsatte kjønn har øyene klistra på meg. Hver eneste gang, faktisk. Jeg føler meg utrygg om jeg er den eneste jenta der, og jeg passer alltid på å ikke gå mens jeg vet at en annen jente kommer til å bli alene, selv om jeg ikke kjenner henne. Nettopp fordi jeg vet hvor ubehagelig det er.

  Jeg er kun 18 år og har allerede opplevd langt flere slike ting enn jeg burde i løpet av livet mitt. Ting som dette er ting man som jente opplever ofte, og sånn skal det ikke være.

 • Anonym

  #Jegharopplevd å få kommentaren «så mye hud, blir jo helt svett her jeg sitter. Du veit, vi gamle karene, det skal ikke så mye til» av en eldre kollega på sommerjobb da vi satt ubehagelig trangt i baksetet på en bil på jobbtur. Turbukse og singlet var antrekket da han sa dette.

  #Jegharopplevd å bli ufrivillig befølt av instruktør på trening, og på byen av vilt fremmede og av gutter jeg trodde var venner, som heller ikke ville gi seg da jeg sa nei. Jeg ble holdt fast til jeg slo og kom meg løs.

  #Jegharopplevd at vennlig oppførsel mot gutter tolkes som interesse for sex, etterfulgt av sinne og anklager da jeg gjorde det klart at jeg ikke ville ligge med dem.

 • H

  #jegharopplevd å høre en bekjent si til min mor at hun trengte å få seg noe ordentlig kuk nå som mannen hennes hadde flyttet ut.

  #jegharopplevd at bartenderkolleger ber meg akseptere antasting fordi gjesten tipser godt.

  #jegharopplevd at gjester mener det er akseptabelt å spørre meg om jeg har brystimplantat.

  #jegharopplevd ukjente hender under skjørtet når jeg står i kø. Flere ganger.

  #jegharopplevd å måtte løpe fra en mann og gjemme meg inne på en bensinstasjon fordi han ikke aksepterte et nei.

 • Ingrid

  Jeg har opplevd å være 11 år og å bli holdt fast og befølt mot min vilje av to jevngamle «klassekamerater» i et svømmebasseng. Da hadde de først gjort det samme mot venninna mi. Prøvde å slåss i mot, men det var umulig komme løs. Guttene lo og syntes tydelig det hele var spennende. Jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle klare å forklare det til foreldrene mine da jeg kom hjem, så jeg lot være… Først ti år senere forsto jeg at dette var et seksuelt overgrep. Det var så overlagt og pågikk så lenge. Den ene gutten har unnskyldt seg for dette ved en senere anledning. Men, jeg vet at han senere trakkaserte ungdomskjæresten sin seksuelt i offentlighet en gang han ble sint på henne. Det gir meg frysninger å tenke på det..

 • Ina

  #jegharopplevd å være på fest som 16-åring, bli med en kompis (og kjæreste til venninna mi) opp på rommet hans for å hente drikke, finne ut at han har låst døra bak oss, bli forvirret, bli forsøkt klint med, dytte han vekk forsiktig for å ikke gjøre han sur, bli lagt ned på senga. Si «nei, dette vil jeg ikke», bli dratt av t-skjorta og kysset/sleiket på puppene, si «nei, og hva med kjæresten din?», bli gnidd mellom beina. Komme meg opp, finne nøkkelen, komme meg ut av døra med klærne halveis på, møte en venninne utenfor som med blikket lurer på hva som har skjedd. I ettertid, i lang tid, var jeg den stygge ulven, jeg var «den billige jenta som hadde sviktet venninna mi».

 • Jente, 17

  #jegharopplevd som 14-åring på vei hjem fra en venninne å bli spurt av en eldre mann i bil om jeg var våt og om jeg ville sitte på med ham hjem. Da jeg sa nei takk kjørte han etter meg til jeg til slutt gikk inn i en butikk og venta til han hadde dratt.

 • Anne

  #jegharopplevd ettervirkniger i eget liv og egen kropp av overgrep moren min opplevde. Da hun var tenåring befølte morfaren min henne regelmessig når han kom på rommet for å si god natt. Disse opplevelsene førte til at hun hatet kroppen sin i mange år – også mens jeg vokste opp. Dermed klarte hun ikke å gi meg et naturlig forhold til min kropp. Det opplevdes som jeg ikke hadde noen pubertet, og fortsatt i godt voksen alder kan jeg slite med vegring mot seksuell nærhet. Hennes opplevelser var en taus historie i barndomshjemmet (hun fortalte meg dette da jeg var ca. 20 år), og gjorde også at faren min ble livredd for å nærme seg meg fysisk, og at jeg kjente en slags skam når jeg ønsket å være sammen med ham, uten at jeg skjønte hvorfor.

 • Jente 16

  #jeg er 16 år og har opplevd flere ganger gutter som ikke tar et nei for ett nei. To ganger, på to forskjellige fester har jeg blitt tvunget til å suge noen jeg ikke hadde lyst til. jeg har opplevd gutter som holder meg fast så de kan få det som de vil og jeg har opplevd å gå alene på vei hjem og blitt forfulgt av en guttegjeng med gutter på over 20 år. Jeg har opplevd å blitt sleng kommentarer til på gaten, og blitt klådd på når jeg ikke ville mens andre gutter har ledd.
  jeg har opplevd å blir kalt hore og fått usanne rykter spredt av en gutt fordi jeg sa nei.

  • Jente 24

   Jeg blir så sint og lei meg når jeg leser dette! Vi jenter må holde sammen og ikke minst stå opp mot dette. Husk at du er sterk og flott, ingen har rett til å tvinge deg til noe som helst.

 • Kjersti Storrøsten

  #jegharopplevd en «kompis» som uoppfordret stakk hånden sin ned i jeansen min, hvorpå han ble sint da jeg protesterte. Han sa jeg hadde invitert, men jeg var egentlig på besøk for å vise omtanke etter hans samlivsbrudd.

  #jegharopplevd menn som med overlegg prøver å knekke selvtilliten min med kommentarer som «du er stygg» i håp om at jeg etterpå skulle søke anerkjennelse da de gjør seksuelle fremstøt.

  #jegharopplevd å bli befølt av ukjente menn mot min vilje.

  #jegharopplevd at det straffer seg å smile til menn du ikke kjenner; de kan kle av deg med blikket eller gjøre obskøne bevegelser med munnen eller hendene. Likevel: Mange smiler også vennlig tilbake.

  #jegharopplevd å sitte på en barkrakk ved et vindusbord på en bar, hvorpå en mann som går forbi på gaten utenfor snur seg mot vinduet jeg sitter ved og begynner å bevege hoftene frem og tilbake mens han legger hendene på glassruten, ser på meg og smiler.

  #jegharopplevd å være redd når jeg går hjem alene.

 • Roselynne James

  #jegharopplevd å bli sittet på og holdt nede av to jenter mens en tredje pirket i skrittet mitt med en pinne fordi de ville vite om jeg var lesbisk. De oppførte seg etterpå som om alt skulle være greit, og vi skulle liksom fortsatt være venner. Har siden gitt dem en ganske kald skulder, prøvd å unngå å kontakte dem igjen, men måttet være med hvis de inviterte til noe for å unngå sladder. Endte opp på folkehøyskole i ytre gokk og forsvarte fraværet på Facebook og mobil med at skolen var travel og folka der var kos. #Endeligover

  #jegharopplevd å bli smekket på rumpa i en skolekorridor på ungdomsskolen, og alle som så på bare flirte og ventet på min reaksjon. Ville ikke røre ham, men ville gjøre noe, så jeg tok en linja og skulle til å smekke tilbake, men da løp han og alle var på hans side mot «den gale jenta som ikke kunne ta en spøk».

  #jegharopplevd at både gutter og jenter, kvinner og menn, spesielt i en alder av 40-ish, tar ett blikk på «de fine brystene» mine og det «mindre fine ansiktet» mitt og sett gardinene slenges igjen. Samme hva jeg fortalte dem andre hadde gjort, var det uinterresant. Jeg var visst ikke verdt å beskytte. Selv når jeg sa til læreren at alle var så rare, de bare stirret på meg i dusjen (dette var ca. 4. klasse, hadde visst allerede begynt å gro noe, om en skulle tro måten folk prøvde å titte rundt meg på). Gardinenen for, null reaksjon, «fint det, nå begynner timen»

  Men for all del. Jeg ble jo ikke voldtatt, så det kan umulig føles like ille å bli utestengt og ignorert unntatt når folk vil være stygge. Kan umulig ha skjedd noe galt med meg når jeg har unngått alkohol, fester, røyk, dop, og mørke bakgater fram til jeg ble tjue. Det er jo ingenting suspekt ved at jeg følte nødvendigheten til det. #faretegn

  Setter pris på #jegharopplevd kampanjen. Det er på tide søkelyset rettes hit. Tross alt; selv når jeg unngikk fester og overnattinger, skulket skolen på dager jeg ikke følte meg trygg, så skjedde det. Forhåndsregler er IKKE alt, og ansvaret kan ikke legges kun på våre skuldre.

  #jegharopplevd mye, men det det har vært aller mest av, har vært øyeblikk jeg plutselig føler meg redd et øyeblikk mens jeg ser en fyr i øynene. Jeg har hørt historiene, jeg prøver å snakke lett og unnskylde meg, for så å forsvinne i mengden, med venner om jeg finner dem. Noen ganger funker det, men #jegharopplevd en hånd på skulderen, sinte ord, og en trang til å gripe tak i noen, hvem som helst, og late som jeg var opptatt. Heldigvis var det noen der da, noen med vett i skolten og hjertet på rett sted. Det skulle ikke vært nødvendig.

  – Rose

 • skamfull

  #jegharopplevd …voldtekt og overgrep fra jeg var 4 til 16,av forskjellige menn.
  …at min første kjæreste,den første jeg kysset frivillig,ga meg en kjole og forventet sex. Jeg var 14,han 25.
  Han forsøkte å tvinge seg på meg,men ble avbrutt. Jeg turte ikke si fra. Vi delte rom,og selv om jeg sa nei, tok han seg til rette.
  ….den første jeg hadde et lengre forhold med,jeg 15 han 24, voldtok meg da jeg gjorde det slutt.
  …min andre brukte meg for sex, og fortalte alle vennene sine hvor horete jeg var.
  ….jeg har blitt tafset på,runket på,truet,kuet og holdt igjen mot min vilje fler ganger enn jeg kan huske.
  ….alle min mors kjærester har oppført seg over grensa,fra overgrep til klåing og runking.
  …..han som giftet seg med min bestemor tok meg på brystene en gang han var full. Jeg så på tv,og var livredd.
  ….utleier da jeg bodde på min første hybel kom alltid inn i dusjen når jeg vasket meg, da badet mitt var i deres kjeller.
  …..fosterhjem/avlastningsfar kom inn for å hjelpe med lekser. Dyttet ereksjonen på meg,og klådde meg på brystene. Jeg var 12.
  ….at kollega forteller at han runka til tanken på brystene mine i pausen.
  …..jeg fester ikke,går ikke ut,går aldri i kjoler eller skjørt. Jeg tør ikke smile til menn,snakke til menn,bli venner med menn. Jeg er 30 nå.

 • Barbar Ella

  Jeg har opplevd å ikke få være med å spille fotball fordi de sa jeg hadde for små pupper (11 år) Jeg har opplevd å bli kalt ludder og hore av gutter i klassen på ungdomsskolen, å bli tatt på rumpa i skoletiden, få kroppen min kommentert. Jeg har opplevd at en tjue år eldre kollega på en jobbfest ba meg gå lenger unna «ellers ville han tafse på meg» (og nei, jeg sto ikke spesielt nær). Jeg har opplevd at fulle menn ikke slutter å plage meg, selv med klar beskjed om at jeg ikke er interessert, på et utested. De slutter ikke før kameraten min sier at jeg er dama hans. Jeg har opplevd taxisjåfører som har gjort meg livredd. Jeg har opplevd å bli omringet av en full guttegjeng og bli kalt MILF av dem. Jeg har aldri opplevd noe jeg vil definere som et seksuelt overgrep. Men jeg vet at mange kvinner har det.

 • NAVN (så kreativt)

  #Jegharopplevd at en gutt prøvde å lokalisere hullet til en venninne da vi var på vei tilbake til skolen etter svømming. Gutten stakk fingrene mellom benene hennes, og det var andre jenter som opplevde det samme. For han var dette hysterisk morsomt, og andre i klassen så ut til å akseptere oppførselen hans, vi var kun 10 år den gangen.

  #Jegharopplevd i alderen 15 år at en gutt i samme alder og klasse som meg, sparket meg på rumpen og sa jeg hadde en stor rumpe. Da jeg sa dette ikke var greit sa han at det ikke var noen grunn til å bli sur. I følge han var dette kun et kompliment siden han likte store rumper.

  #Jegharopplevd på Karl Johan at en helt fremmed gutt klapset en venninne på rumpen. Han gjorde dette i det han gikk forbi oss, og han og kameraten lo hånsk etterpå. Klapset skremte venninnen min, og det var ren trakassering. Slik oppførsel er ikke greit! Selv om dette kun var litt artig for han var dette nedverdigende for venninnen min, og denne gutten viste null respekt for henne.

  #Jegharopplevd å sitte på bussen sent om kvelden å ha en eldre man sitte ovenfor meg, selv om han ikke sa noe verbalt var kroppsspråket hans mer enn nok. Jeg sendte melding til min eldre søster får å få hun til å møte meg ved busstoppet når bussen min kom. Den eldre herren skremte livet av meg kun ved måten han ikke sluttet å stirre på meg på. Jeg skjønner ikke hvordan han kunne tro dette var greit.

  #Jegharopplevd å måtte mentalt planlegge en fluktrute dersom noen en dag skulle finne på å forfølge meg hjem. Jeg har også blitt bedt om å ha en voldtekstalarm på nøkkelknippet til alle tider «kun i tilfelle». En trenger ikke være noe geni for å forstå at dette ikke er riktig. For all del, det er lurt å være forsiktig, men det å måtte gå med en alarm i lommen dersom en man ikke klarer å styre seg er rett og slett ikke rett.

  #Jegharopplevd at det å gå ute i byen med venninner kan lett føre til ubehagelige situasjoner med andre menn enten via blikk eller komentarer. Det trenger ikke være på fest eller sent om kvelden. Dette kan skje, og har skjedd, midt på lyse dagen i butikker og på ganten.

  #Jegharopplevd seksuell trakassering fra menn, og de gangene jeg har prøvd å si at dette ikke er greit har det alltid endt opp med at det kun var «en spøk», og at jeg er dum som ikke kan ta en spøk. Vel, jeg beklager at jeg ikke synes det er så artig når noen spøker om hva han skal gjøre med kroppen min.

  #Jegharopplevd å bli forfulgt gjennom et shoppingsenter med en gjeng venninner. Vi hadde nettopp spist lunsj, og da vi gikk fra kafeen gikk vi forbi han. I det vi passerte plystret han og sa «oh, wow», og fra da av gikk han rett bak oss. Vi syntes ikke dette var veldig behagelig, spesielt ikke siden han lagde tilfredsstilte lyder der han gikk. Vi prøvde å bli kvitt han, men det endte opp med at vi løp gjennom senteret og gjemte oss i en butikk ved utgangsdøren. Vi klarte nå å riste han av oss, han gikk ut utgangsdøren i tro om at det var dit vi hadde gått.

  #Jegharopplevd å bli fly forbannet, trist og skuffet etter å ha lest alle disse #jegharopplevd historiene. Jeg liker ikke skriver ting online, men etter at jeg leste alle tingene andre kvinner har gått igjennom innså jeg at en ikke er alene med å oppleve ting som dette. Det er ikke rett at men kan si og gjøre slikt som de gjør. Jeg vet det ikke er alle men som oppfører seg sånn, men det rettferdiggjør ikke de mennene som faktisk oppfører seg ufint. Det er helt latterlig hvordan samfunnet vårt bare aksepterer situasjonen og ber kvinner kle på seg mer. At det er vår egen skyld, og vårt eget ansvar at slikt ikke skjer. Jeg vil ikke spille offer, men dette er ikke kun kvinnenes feil. Vi ber ikke om disse kommentarene, blikkene og handlingene. Det er på tide at kvinner kan få gå fritt ute uten å være redd for voldtekt eller annen uønsket oppførsel fra det motsatte kjønn.

 • Guest

  #jegharopplevd å bli presset opp etter et tre, da jeg var 10, av en gutt fra niende klasse som deretter befølte skrittet mitt og knep på brystet. Ble livredd og løp rett hjem når jeg endelig fikk slått meg fri, og måtte fortelle det til nabogutten som skjønte at noe hadde skjedd bare med å se på meg. Han løp rett hjem til ham som hadde gjort det, og banket ham kraftig opp
  #jegharopplevd at folk ser rart på meg når jeg gir høylytt beskjed til menn som tafset, at det ikke er greit. «Få vekk syltelabbene, ellers knuser jeg trynet ditt», det pleier å hjelpe…

 • E

  #Jegharopplevd at min første kjæreste, på ungdomsskolen, presset meg til å ha sex fordi «han ville være blant de første gutta i klassen til å pule».

  #Jeg har opplevd å få høre at jeg må barbere meg fra flere gutter. Eksen, samme som i stad, ville at jeg skulle ha glatt, solbrun fitte, som pornodamene.

  #Jegharopplevd å jobbe med en mann som stadig klådde og gav komplimenter, for så å si «Det er kanskje feil siden jeg er sjefen din». Noe han ikke engang var.

  #Jegharopplevd mannen i kassen sa «Uh, turnoff» en gang jeg kjøpte bind.

  #Jegharopplevd å bli antastet flere ganger.

  #Jegharopplevd å høre at jeg burde smile mye oftere, for å se finere ut. En annen sa også at jeg burde ha håret foran ørene

 • Jente 23

  #jegharopplevd to av mine tidligere kjærester banke meg opp, isolere meg fra venner og familie for å flykte fra «skammen» av at jeg hadde hatt andre sexpartnere før ham.

  Å måtte fortelle i detalj om mine tidligere sexpartnere og hva som skjedde, og bli slått, dyttet, sparket og truet om jeg nølte før jeg svarte på spørsmål, om han ikke likte svarene eller om jeg ble tatt i løgn, ettersom jeg fikk de samme spørsmålene gjentatte ganger og av og til løy for å unngå bank.

  Å bli kastet på gulvet å sparket i hodet mens jeg ble fortalt at «kvinner må kjenne sin plass» fordi jeg «maste» om hjelp til husarbeid.

  Å bli latterliggjort foran tidligere kjærestes venner ved å bli sendt inn på kjøkkenet for å lage mat til dem, mens de heiet han frem for å ha «lært meg opp skikkelig».

  Skammen av å vite at naboene hører at jeg blir banket opp og kjeftet på hver dag, og å måtte møte blikket deres på gata.

  Å bli fortalt av kvinner i min familie at «mannen har det siste ordet i alle saker».

  Å måtte slutte på caféjobben fordi jeg ikke fikk lov av kjæresten til å jobbe, fordi han mente jeg var en hore uten selvkontroll fordi jeg hadde hatt andre partnere før vi ble sammen, og han fryktet jeg skulle kaste meg over kundene.

  Å ikke få lov til å gå i bryllup til et familiemedlem for samme grunn som ovenfor.

  Å være sikker på at jeg skulle dø da jeg ble truet med kniv av min tidligere kjæreste.

  At en student ved mitt universitet satte seg på bordet mitt i kantina og fikk meg til å føle meg ukomfortabel da han flørtet med meg mens 10 av hans kamerater sirklet oss og lagde stønnelyder og high fivet hverandre, og at jeg måtte lyve om at jeg hadde en plass å være for å slippe unna. For å så oppleve at de har fulgt etter meg til biblioteket hvor de dannet en sirkel rundt meg og spurte om jeg var redd. Neste dag følgte en av dem etter meg på toget hjem, gikk av samme sted som meg og følgte etter meg til jeg løp inn i en restaurant hvor jeg fikk lov til å gjemme meg på bakrommet til jeg ble hentet. Neste dag fortalte jeg dette til en studievenninne som hadde blitt dyttet inn i en heis sammen med samme gjeng. Vi gikk til universitetet med saken og de kjente till disse guttene og fortalte oss at de alltid valgte blonde jenter som ofre.

  At en guttegjeng forteller vitser om hvor elendige kvinnelige sjåfører er, før de innser at det er enn kvinne i deres nærvær. Jeg avfeier situasjonen ved å si at jeg «er en såpass dårlig sjåfør at jeg ikke er rett person til å bli såret av slik», og får følgende velmente kompliment: «du er i hvert fall ikke en av de horene som tror de kan kjøre bil!»

  At den sjekkereplikken jeg oftest hører er «hvorfor smiler du ikke? Du trenger pikk!»

  Den ubehagelige følelsen av å bli spandert en drink på av en fremmed, på grunn av den medfølgende risikoen for ubehag uansett hvordan du takler situasjonen; takker du nei kaller de deg ofte prippen og utakknemlig. Om du tar i mot forsøker de gjerne å «eie deg» resten av kvelden, blir du ikke med hjem er du en hore.

  Å oppleve på alle nettsamfunn jeg og mine venner var medlemmer av på barne og tidlig ungdomsskole (type nettby, biip, blink osv) at eldre menn kontaktet oss for å spørre om sex, selv om alderen vår var åpenbar utifra profilen.

  At min bestevenninne mistet jomfrudommen gjennom «sovevoldtekt» i fylla på ungdomsskolen og at jeg ikke grep inn fordi «det var jo slik som skjedde alle».

  At jeg er nervøs for å poste dette fordi retorikken min kan kritiseres eller at jeg kan virke fiendtlig mot menn, når det så absolutt ikke er tilfellet.

 • Byboer

  #Jegharopplevd syv år gammel at min tremenning kom med en kjæreste hun senere giftet seg med. Han
  var pedofil og snek seg etter meg de gangene vi var på besøk der. Jeg var gammel nok til å passe meg, men (det var egentlig det verste) forstod ikke hva han ville. Han var tysker, så min mor som hadde flokset med tyskere under krigen, var betatt av mannen og snakket mye og begeistret om ham. Derfor var jeg 11 år før jeg sa fra om hvordan han var. Min mor ble sint og sjalu på meg. Hun er død nå, men tilga meg aldri at her hadde hun gått og svermet for en mann, og så var det meg han hadde vært interessert i.

  Like etter at min far var død, ville hun absolutt besøke min tremenning og mannen hennes. Jeg var tenåring da og så fra om at jeg ikke ville bli med om jeg skulle være alene med ham. Min mor spurte meg forarget hvor jeg mente hun hadde tenkt å gå. Likevel stakk hun og min tremenning fra leiligheten kort tid etter at vi var kommet, og mannen overfalt meg. Min mor fortsatte å gjøre narr av meg fordi jeg var blitt voldtatt. Etter at jeg var blitt voksen, laget hun store scener om at jeg hadde hatt sex «gifte menn», enda det dreide seg om en voldtekt der hun selv sørget for at jeg ble etterlatt alene med mannen. Til slutt kunne jeg ikke ha kontakt med moren min lenger.

  #Jeg har opplevd å komme spaserende på gaten en ettermiddag, i langermet bomullskjole opp til halsen og ned til knærne, og en liten vietnameser strenet rett bort og knep hardt i det ene brystet mitt. Det gjorde skikkelig vondt.

  • Kristine

   Oi! Det her hørtes forferdelig ut! Er glad jeg har et godt forhold til mamma. Hun hadde trodd meg uansett, det er jeg sikker på. Var ekkelt å lese dette..

   • Byboer

    Ingen bedre start i livet enn å ha et godt forhold til sine foreldre! Det er mye vanligere i dag. Da jeg vokste opp på 70-tallet, dannet de voksne stort sett en samlet front mot barn.
    «Du må lye de voksne!» het det. Det er å gi grønt lys for overgripere. Selvsagt er det positivt at voksne har en felles oppfatning av hva som er god oppførsel og akseptabel atferd, og at de forventer dette også av barn. Men i dag skjønner nok de fleste voksne at dette også svekker barns muligheter for å forsvare seg overfor overgripere.

 • gjest

  Jeg har opplevd å bli veldig glad for å bli tatt så godt i mot av en av pinsevennene i menigheten jeg ble med i, helt til han etter noen måneder åpnet buksa, grep tak i håret mitt og tvang meg til å suge ham. Jeg var 15, han var over 30.

 • Kristine

  Liker kampanjen, men den skulle vært kjønnsnøytral! Selv om problemet er mye mindre hos menn, bør det ikke bli hysjet ned. De må også få lov å åpne seg. Kan jo være en gutt som ble voldtatt av sin far eller lignende. Alle burde få lov å dele sine opplevelser. Fokuset bør ikke være kun på kvinner, selv om det kanskje er flere tilfeller med kvinnelige ofre. Jeg tror det er mange flere historier om menn enn vi tror, men det er ikke tøft å åpne seg og fortelle om problemene sine blandt menn, derfor holder de det heller hemmelig enn å dele det.

  • Julie Kristine Wood

   Enig! Syns ikke noen tjener på å utelukke menn fra en kampanjen.

  • Byboer

   Men hvis menn ønsker å åpne seg, er det da opp til dem? Ingen som hindrer dem.
   Det er nesten rørende at du mener at menn plutselig er blitt så hjelpeløse at de ikke kan lage sin egen kampanje. :-) Tro meg, menn har ingen problemer med å skaffe seg fokus om det er det de ønsker.
   Dette minner om holdningen den gangen kvinner skulle forstå sine egne behov, og i tillegg menns behov, til og med behov menn ikke selv vet at de har… På tide at menn selv tar ansvar for behovene sine! Jeg har stor tro på at de klarer seg fint. :-)

   • Kristine

    Poenget mitt var bare at #jegharopplevd burde være kjønnsnøytralt som en kampanje, for det er uansett flest kvinner som blir utsatt for dette, så det er de historiene det vil være flest av. Men det finnes også gutter som har blitt voldtatt av sin far etc. og det irriterer meg at vi kvinner skal være så åpne om alt mens for menn skal mye av det samme være tabu.

    Jeg sier ikke at menn ikke får lov å dele sine historier med hashtaggen og at de må lage sin egen kampanje for å bli hørt, men kampanjen i seg selv skulle vært kjønnsnøytral. Det kommer jo også fram menn som tilstår å ha gjort slike ting som er beskrevet i kampanjen, noe jeg vil si er ganske stort og vanskelig for enkelte menn å innse. Kanskje like vanskelig som det er for enkelte kvinner å dele sine historier. Dette kommer så klart ann på person, men hadde kampanjen vært kjønnsnøytral hadde kanskje flere historier kommet frem fra menn sin side også. Enten at de har blitt utsatt for slik vold/kommentarer selv eller at de har historier å dele om hva de selv har gjort. Åpenhet skal komme fra begge sider, ikke bare fra oss kvinner.

    Tror også det er flere klager på en ikke-kjønnsnøytral kampanje, enn det hadde vært på en som er det. Altså tror jeg ikke mange hadde sagt at kun kvinner bør få dele sine historier fordi de er den gruppen som er størst utsatt om kampanjen hadde vært kjønnsnøytral, for det hadde uansett kommet fram.

    • Byboer

     Ja, ut fra statistikk i 2008 var 20% av norske jenter og 14% av norske gutter blitt utsatt for seksuell trakassering/overgrep i oppveksten. Det er høye tall for begge kjønn.

     Det er vanskeligere for menn å være ofre for overgrep, siden de har bedre forutsetninger for å sette seg til motverge. En mann som ble slått ned bakfra og voldtatt da han var på vei hjem til sin kone etter en kveld på byen, fortalte at han ble spurt av politimannen om han «hadde likt det». Senere sørget han for å snakke med politikvinner i stedet.

     Men de holdningene er jo også i ferd med å endre seg, og det er det menn selv som står for. :-)

 • J.

  #Jegharopplevd å bli ledd av når jeg har vist at jeg nyter samleie, noe som har resultert i vanskeligheter med å slappe av senere.

  #Jegharopplevd å bli tafset på.

  #Jegharopplevd å bli kalt ape, uhygienisk og ekkel når jeg ikke har giddet å barbere meg under armene eller nedentil. Både av kvinner og menn. Visstnok er det en av de største provokasjoner som finnes å være så ukvinnelig. Jeg får beskjed om å gjøre meg mer presentabel, fordi jeg ellers ikke vil få respekt.

 • Guest

  #jegharopplevd å ble kaldt hore av en medelev på 1. videregående. Da læreren hørte det bare lo han.

  #jegharopplevd at nesten hele klassen (som besto av bare gutter bortsett fra meg) brukte elektrofagutrykk som erstatning for ordet hore.

 • Hanne

  #jegharopplevd å ble kaldt hore av en medelev på 1. videregående. Da læreren hørte det bare lo han.

  #jegharopplevd at nesten hele klassen (som besto av bare gutter bortsett fra meg) brukte elektrofagutrykk som erstatning for ordet hore.

 • voksen dame

  Fikk som 15-åring oppleve at nabo og omgangsvenn til mine foreldre prøvde å komme opp i senga mi. Han hadde drukket, men viste godt hva han gjorde. fikk sparket han ut, men måtte høre på mye griseprat -om at jeg «så ut til å ville det» Jeg torde aldri å si noe til foreldrene mine om denne episoden.

 • TIIT

  #jegharopplevd at en kollega på en lønningspils sier til meg, helt ut av det blå, så alle hører det: «vet du, jeg klarer bare ikke å se for meg deg seksuelt!» Den samme kollega har tafset på meg og ved et par anledninger hvor jeg har hatt en anelse utringning på jobb, kysset meg på brystet.
  #jegharopplevd å bli tafset på ute på byen, på jobb, av pasienter, på tog, på flyplassen, på bussen,
  #jegharopplevd svært negative og nedrige kommentarer av menn jeg har avvist
  #jegharopplevd negative kommentarer for å ha gitt uttrykk for nytelse under sex, og også når jeg har gitt uttrykk for å være kåt
  #jegharopplevd som sykepleier å bli vist halverigerte peniser av eldre menn når jeg har hjulpet dem som hjemmesykepleier med kommentarer som «var ikke den fin?» eller «den kan vel du vaske»
  #jegharopplevd sex som forsåvidt var frivillig, kun fordi jeg ikke turte å si nei. Et nei ville ikke blitt hørt, og i såfall ville det blitt en voldtekt per definisjon.
  #jegharopplevd å fortalt kjærester om nevnte traumatiske seksuelle opplevelse som endte med graviditet og abort, for så å bli møtt med en kald skulder fordi de reagerte på at jeg fortalte om å ha hatt sex med andre.
  #jegharopplevd at en mann har sneket av seg kondomet under sexakten uten å si noe

 • Nina Bringeland

  #jegharopplevd å bli antatet av min sjef gjentatte ganger på en fest. Etterhvert fikk jeg beskjed om at det var best for meg om jeg byttet jobb

 • Ripps

  #jegharopplevd å bli trakasert så mye at jeg valgte å ta en smertefull brystredukson, ble fortsatt voldtatt da..

 • Siri Lise

  #jegharopplevd å bli omfavnet av en full mann da jeg sto og ventet på t-banen. Han og vennen hans lo da jeg dyttet han vekk

  #jegharopplevd å være redd når jeg går alene ute, som følge av å bli nedstirret og hvisket til tidligere, frykten for at noe kan skje er der nesten overalt

 • jean

  Opplevde på en tidligere arbeidsplass at det ble hengt opp enda fler nakenbilder av kvinner etter at jeg påpekte at jeg ikke syntes det var greit med nakenbilder av kvinner i arbeidsområder og pauserom.
  Bilder ble hengt opp på maskiner og områder jeg arbeidet.

 • Pingback: #jegharopplevd | FraüLei()

 • RuthLothe

  Jeg har opplevt å få en hardhendt hånd opp i skrittet mens jeg serverte øl på Aker brygge. Refleksen var at armen min føyk bakover for å slå bort hånden. Det var vellykket. Hånden hans for i veggen så hardt at armbåndsuret knuste. Konsekvensen ble at jeg fikk sparken. Det var visst en dyr klokke.

  • Det burde du tatt til retten slik at de som ga deg sparken fikk sitte litt i buret og tenke seg om.

 • Jenta, 16 år

  #jegharopplevd at min lærer har spurt meg om kjæresten min ble kåt av håret mitt. Læreren var en dame i 30 årene.

  #jegharopplevd å bli holdt fast og kysset ufrivillig av en mann i 20årene, jeg ble kalt en utro hore i flere uker.

 • Julie Therese

  #Jeg har opplevd å våkne opp til at min daværende hadde sex med meg mens jeg sov. Opp til flere ganger. #Jeg har opplevd at sjefen slo meg på rompa en dag han var lettere beruset. Kommenterte også på kroppen min. #Jegharopplevd at en gruppe menn trakasserte meg og skulle ha meg med hjem. Når jeg sa nei grep en av dem tak i meg og kysset meg mot min vilje. Jeg ble sint og klarte til slutt å dytte han av meg, enda en prøvde seg men jeg slapp unna. Hele tiden sto de andre mennene å lo. #Jegharopplevd å bli lurt inn på ett rom av en gutt. Han lukket døren, slo av lyset og presset meg inn mot veggen, han hørte ikke etter selv om jeg sa nei. Heldigvis høre en kompis att jeg skrek. #Jegharopplevd ved flere anledninger her å bli presset til samleie selv om jeg tydelig har sagt nei.

 • Monika Svendsen

  #Jegharopplevd å fotografere under en bro i Oslo, midt på dagen – og bli plystret på. Når jeg tar ned kameraet, snur meg så er det en gutt som går forbi meg mens han sier » kom og ta bilde av det her’a» mens han tar hånden om underlivet sitt. Jeg blir sjokkert og sier «skjerp deg’a». Han blir forbannet, kommer mot meg mens han sier «hva faen, din jævla hore hva er det du vil». Jeg blir redd, fyser – og greide ikke bevege meg. Heldigvis kom det en annen fyr, som stopper den tydelig forbannede gutten, og fikk han bort. Da han hadde kommet seg 5m unna, skriker han mot meg » jævla hore, jeg skal komme og voldta deg» mens han plukker opp en stein og kaster den etter meg. Jeg var 17, og livredd.

  • Fy faen, litt av en historie det der! Fikk dere varslet foreldrene hans? Det er alvorlige problemer med gutten og de kan trenge profesjonell hjelp.

 • Byboer

  #Jegharopplevd som godt voksen at en kar med lønnstilskudd fra Nav vandret rundt på kontorene og la an på oss kontordamene. Hang over oss og la armen rundt oss mens vi satt ved pultene våre. Han kritiserte samboeren sin overfor oss i stedet for å ta det opp med henne. Han spurte meg om fargen på kjønnshåret mitt, noe jeg selvsagt ikke svarte på. Han fulgte etter en dame inn på lageret og skremte henne virkelig. Utenfor bygningen opplevde jeg å bli knepet, både i bryst og lår, før jeg kom meg unna. Han ble rasende da han merket at ingen av oss ønsket slik oppmerksomhet. Da kom det sinte e-poster og sinte besøk på kontoret. Ledelsen brydde seg ikke. Det var vi som overreagerte. En avdelingsleder avfeide meg med at: «Dersom jeg skal ta stilling til et seksuelt overgrep, må jeg kjenne INTENSJONEN bak overgrepet.»
  Ifølge ham kunne det jo være «ment som en spøk», men en spøk arter seg ikke som et overgrep.

  Da virksomheten ryddet opp i forholdene for midlertidige, var plutselig denne mannen også ansatt. Nå var oppførselen hans slik at folk sentralt ville ha ham oppsagt, men det måtte tas som en rettslig prosess fordi
  han var fast ansatt. Både jeg og andre ble stevnet som vitner. Året etter samme runden, for da gikk han til motsøksmål.
  Vi ansatte måtte sette livet på vent for å bli dradd gjennom disse prosessene, bare fordi ledelsen ikke hadde villet lytte til oss. Han fikk ikke jobben tilbake, men forsøkte i stedet å ta oss som privatpersoner. Offisielt var han flyttet herfra, men politianmeldte meg likevel etter å ha sett meg i strøket der han tidligere bodde. Nå har han flyttet tilbake, og det er steder vi ikke kan gå fordi han ferdes der.

  #Jegharopplevd hvor viktig det var for mannlige ledere å beskytte denne personen som sextrakasserte kvinnelige kolleger og åpent snakket om at kvinner er dårlige sjefer. I dag bestemmer han fremdeles hvor på
  hjemplassen vår vi kan gå og ikke gå.

 • Guest

  #jegharopplevd etter å ha delt en veldig ubehagelig opplevelse på en annen side, de eneste kommentaren jeg fikk var fra menn om at jeg likte det nok, eller om at jeg sikkert hadde fortjent det og at jeg nok hadde fremprovosert det

 • Guest

  Jeg har

 • Ingrid Syr

  #jegharopplevd at å si ifra ikke nytter. Jeg har skrevet et blogginnlegg om at man ikke må gi opp å si ifa, i forbindelse med at jeg gjorde en jobb hvor oppdragsgiver trakasserte og valgte å overse grensesettingen min. Dette er et blogginnlegg til den jenta som har mistet den evnen til å si ifra fordi det ikke har blitt hørt før. Ikke slutt å si ifra, og tørr å reagere med hele deg! La ham bare bli provosert over at han ikke eier deg. Sinnet hans er uttrykk for hjelpeløshet og forvirring. Vær tøff i trynet og si ifra en gang for hardt enn for lite. Når du er kommet i trygghet kan du håpe at han tar seg noen minutter og tenker over hva han har gjort på egen hånd. Ha null sympati for et menneske som ikke lytter til deg og dine uttrykk for grensesetting! Det er ikke alltid at et nei er nok, og det er ikke alltid at nei-et blir respektert. Jeg skulle ønske i mine vanskelige situasjoner at jeg hadde fått mer rådgivning om hvordan man konkret setter grenser når man er redd og perpleks. ‪ http://blog.severus.no/prossessen-fra-start-til-slutt-veritas-et-nos-petimus-astra/

 • Godt voksen

  – Jeg har opplevd at en jeg var på kino med , fulgte etter meg inn på do midt i filmen og forsøkte å trenge seg inn i avlukket (jeg bet ham).
  – Jeg har opplevd å vente på en venn utenfor Sentrum Scene midt på dagen og blitt tilsnakket av en mann som ville ha meg med på hotell (ja, jeg var kledd for en bedre aften på by’n). Han snuste rundt, selv etter å ha blitt forklart at jeg ikke var interessert.
  – Jeg har opplevd (da jeg var 16) etter en kveld ute å bli forfulgt inn i oppgangen og forsvarte meg med å svinge veska!
  – Jeg har stoppet bilen utenfor en kiosk i Rådhusgata for å kjøpe en hamburger og blitt spurt om jeg hadde hatt «mye å gjøre». Da jeg svarte at jeg ikke jobber, men studerer, fikk jeg et medetsigende blikk og kommentaren «det er det manga av DERE som gjør».
  Jeg kunne fortsatt, men det ville bli for langt.

 • marita

  Jeg har tidliger skrevet om opplevelser i denne spalten, men unnlatt det verste jeg har opplevd (av hensyn/redsel for å bli gjenkjent og å utlevere tidligere ektefelle, som jo er far til mine barn. Jeg er blitt slått, truet på livet, fått nedverdigende kommentarer om mitt intellekt og utseende (hadde jo fått litt mage etter en fødsel) osv. Det har satt dype spor, men jeg har valgt å fortelle om det til noen venner. (Man skal jo snakke om vonde opplevelser?) Men da fikk jeg høre at jeg snakke stygt om vedkommende som jo var sjå hyggelig, sjarmerende og grei. Har derfor sluttet å snakke om dette.
  Flott at Fett tar opp problemet, som jeg forstår gjelder svært mange.

 • Elisabeth

  P { margin-bottom: 0.08in; }

  Jeg #haropplevd å bli strøket over
  håret og holdt ømt rundt når jeg har fått panikk halvveis i
  akten.

  Jeg #harogsåopplevd å bli presset til
  sex av tidligere kjæreste og hans kamerat da de kom tilbake fra byen
  fulle.

  Jeg #haropplevd at noen bryr seg om at
  jeg har det fint, stopper når jeg trenger det og spør hva jeg
  trenger når det ikke går så bra.

  Jeg #harogsåopplevd to ulike tidligere
  kjærester som ikke tar nei for et nei.

  Jeg #haropplevd å få hjelp til å kle
  på meg igjen når panikken slo inn og alt jeg klarte å tenke på
  var hvor naken jeg følte meg.

  Jeg #harogsåopplevd gjentatte
  voldtekter før fylte fem.

  Jeg #haropplevd bra menn, som har gitt
  meg troen tilbake på at det fins gode mennesker der ute når alt jeg
  hadde lært så langt i livet var det motsatte.

  Dette er mitt bidrag i denne debatten.

 • heisannhoppsann

  #jegharopplevd å overhøre en samtale på bussen mellom to unge gutter/menn om hvordan de skulle bryte ned kjærester/damer, slik at dem kunne få dem til å gjøre akkurat akkurat som de ville. Det hørtes ut som psykologisk terror. Ble kvalm av å høre på det hele.

 • Maria Kjelstad

  Er seksuell trakassering vanlig på Fjordekspressen? Har i hvert fall inntrykk av at det var en del motbydelige menn som reiste med den for en del år siden (den het «Bergensekspressen» den gangen)… Godt voksne menn som tydeligvis ikke våget seg på andre enn ungjenter/kvinner som var minst 20-30 år yngre enn dem selv… Én av disse begynte å trakassere meg midt på natta. Det var etter at jeg hadde sovet en kort stund og våknet opp igjen. Så begynte denne kvalmsekken som satt bak meg å snakke til meg om hvor «pen» jeg var, bla, bla, bla… Som om jeg overhodet var interessert i å høre noe slikt – og attpåtil midt på natta! Jeg fatter ikke hva som feiler slike! Det er godt mulig dette var samme fyr som trakasserte flere ungjenter/unge kvinner i området. Ble forresten sextrakassert midt på lyse dagen på Domus Oppdal, 3. nov. 2012. Jeg var nettopp kommet inn den ene inngangen og hadde et ærend på postkontoret som befant seg til høyre, et stykke lenger fram. Et avskum kom gående mot meg, tok tak i venstrearma mi og sa noe innsmigrende. Jeg var opptatt av ærendet mitt på postkontoret, så jeg rev meg bare løs og skyndte meg inn dit. Jeg var sint resten av dagen. Fordelen med å være sint, er at en får så mye energi og inspirasjon. Hvis jeg ser vedkommende igjen, skal han bli fornedret i offentlighet. På hvilken måte, forteller jeg ikke.

 • Pingback: «De får ikkje trakassere våre kvinner» - Under Arbeid()

 • trakasering er ikke kun pa gaten nei, man trenger ikke dra lenger en de traaen her

 • Kvinne i tjueårene

  #Jegharopplevd Å bli lagt ann på av en mannlig kelner da jeg satt og diskré ammet min daværende under 2 måneder gammel baby på spisested med min mor som hadde handikap. Jeg gikk sporty kledd. Han skulderberørerte meg mye under måltidet og var ganske «nær», og avsluttet besøket med å skrive sitt nummer & navn bak på kvitteringen og sa «jeg vil gjerne bli bedre kjent med deg.. jeg har ikke noe i mot baby vet du» med et slesk blikk. Jeg angret på at jeg var ærlig om singeltilværelsen min som mamma, og følte at jeg burde ha løyet og sagt at jeg har en mann. Jeg hadde tenkt til å bli stamkunde..

 • Kvinne i tjueårene

  #Jegharopplevd Å bli lagt ann på av en mannlig kelner da jeg satt og diskré ammet min daværende under 2 måneder gammel baby på spisested med min mor som hadde handikap. Jeg gikk sporty kledd. Han skulderberørerte meg mye under måltidet og avsluttet besøket med å skrive sitt nummer & navn bak på kvitteringen og sa «jeg vil gjerne bli bedre kjent med deg.. jeg har ikke noe i mot baby vet du» med et slesk blikk. Jeg angret på at jeg var ærlig om singeltilværelsen min som mamma, og følte at jeg burde ha løyet og sagt at jeg har en mann. Jeg hadde tenkt til å bli stamkunde..

 • Pingback: Kjemp, flykt, eller frys - Under Arbeid()

Share This