Revolusjon? Årets feteste Fett-fest!

Fett-slipp / Slutface LIVE / kåring av Årets feminist / debatt / fest

18. Desember

19:00
50 kroner i døra.

 

Revolver

Møllergata 32
Oslo

 

Slippfest på Revolver i Oslo 18 desember!

Årets julefest for alle feminister & venner.

Vi oppsummerer det feministiske året 2014 med samtale i sofaen, her kommer blant annet grunnleggerne av Den selskapelige diskusjonsforening og Feministisk forum.

SLUTFACE spiller!

Spotify har dem på lista over band du bør se ut opp i 2015, og de er alt booka inn til Øya. Ifølge The Independent er de del av en ny Girl power-bølge i rocken. Stavangerske Slutface er skitten indieskranglete pop-rock. Som et sintere Wombats eller et mer funky Savages blander de britisk pop-rock og New-Wave, legger til en dose amerikansk vestkyst-garage. Bandnavnet er en protest mot musikkindustriens objekifisering av kvinner.

Vi kårer Årets feminist!

Konferansierer for kvelden er Suzanne Aabel og Trine Sollie

DJ Pleasure Crew spiller jul med feministisk vri

Og: Vi har julegaver til deg!
Hva mer kan du ønske?

At det bare koster 50 kroner? Check!

Velkommen til årets feministiske høydepunkt (nest etter 8. mars seff)!

Facebookarrangement med løpende infooppdatering finner du her.

Slippfesten blir arrangert med støtte fra Tidsskriftforeningen.

————————–————————–
19.30-21.00: Samtale om diskusjonsgrupper på nett

En stadig større del av samfunnsdebatten skjer i sosiale medier. I løpet av de siste årene har flere diskusjonsgrupper på Facebook vokst seg store, og er nå (blant flere) premissleverandører for den feministiske samtalen i Norge. Vi i Fett synes det er på tide å ta samtalen om hva disse gruppene er, kan og bør være.

Administratorene fra Den selskapelige diskusjonsforening, Ida Warholm Bjørken og Maria Gossé, og Feministisk forum, Hedda Niënor ,kommer for å snakke om fordeler og utfordringer med facebookgrupper som sted for diskusjoner om disse temaene. Dessuten kommer Hedda Fannemel Espeli, forfatter av Fritt ord rapport om kvinners meningsytring i den digitale offentlighetens kultur. Vi ønsker medlemmer og ikke-medlemmer velkommen til å diskutere digital offentlighet, feminisme og ytringsfrihet!

Den selskapelige diskusjonsforening har over 4000 medlemmer fra store deler av samfunnet. Alle er kvinner. Menn har ikke tilgang til det hemmelige forumet der man må inviteres inn av et allerede eksisterende medlem for å kunne lese og diskutere. Denne regelen har vært kritisert, men gruppens administratorer framholder at det trengs et lukket forum der man kan tenke høyt rundt det å være kvinne. Gruppen har ikke noen eksplisitt feministisk formålsparagraf, men svært mange av diskusjonene dreier seg om feministiske saker.

Feministisk forums facebookgruppe er derimot åpen for alle kjønn, og har som formål at man skal kunne dele og diskutere saker knyttet til kjønn, feminisme, likestilling, legning, interseksjonalitet, kjønnsidentitet og møtet mellom rasisme og sexisme.

Hvordan utvikler diskusjonene seg på to så like, men likevel forskjellige fora?

Fritt ord lanserte nylig sin rapport om ytringsfrihetens status i Norge, og der diskuteres grunnene til at menn er overrepresentert i alle digitale debattarenaer. Rapporten Ytringsfrihet i Norge peker blant annet på at kvinner i større grad enn menn opplever nedlatende kommentarer knyttet til kjønn og utseende. Vi i Fett anser diskusjonsgrupper på nett som spennende nye former for digital offentlighet, og ønsker å diskutere disse gruppene i lys av ytringsfriheten.

Fritt ord-rapporten finner du her.

 

Share This