Fett_Poster_Desember_ChagallVelkommen til lansering av Fett 4/2017 i Bergen!

PROGRAM BERGEN – TORSDAG 14. DESEMBER – CHAGALL FRA KL. 19.00

Årets siste nummer av Fett er på trappene, og som seg hør og bør feires det med slippfest – denne gangen på Chagall!

Blant oppleserne våre er blant andre Eline Lund Fjæren, Kjetil Evjen, Papillon, Mariian Bøe, og skrivegruppen til Studentteateret Immaturus m.fl. Ikke minst blir det konsert med Bergensduoen Lekende Lett!

Nummeret har tema Nasjon og inneholder blant annet saker om:
* Kampen om historieskrivingen
* Femonasjonalisme
* Antifeminisme og antisemittisme i historien
* Indisk feminisme i et hindunasjonalistisk landskap
* Homofili, sex og nasjonalisme på russisk
* Debatt om kulturell appropriering

+ flere artikler, intervjuer, essays, bokomtaler, tips og mye mer!

I tillegg til å få påfyll av feministiske ideer (som du kan bruke til å sette på plass den litt sexistiske onkelen din i løpet av julen), får du sjanse til å kjøpe de kuleste julegavene: Tidsskrift og Fett-merch blir selvsagt å få kjøpt!

Dørene åpner klokken 19, og programmet begynner 1930. Arrangementet oppdateres fortløpende, følg med!

/INNHOLD

/Eline Lund Fjæren (f.1994).
Fjæren debuterte med «Ung jente voksen mann» som 19-åring til strålende kritikker, Norlis debutantpris og Natt&Dags Osloprisen. To år senere, i 2015, ga hun ut «Klokken og sengen», som også høstet svært gode kritikker. For tiden jobber Fjæren med sin tredje roman, så vel som å være aktiv deltaker i#metoo-debatten

/Kjetil Evjen
Kjetil Evjen er utdannet statsviter og er universitetslektor ved Universitetet i Bergen. Evjens felt er nasjon og nasjonsbygging. I 2014 gav han ut boka Land, makt og følelser sammen med nå avdøde Frank Aarebrot, der spørsmålet om hvordan nasjoner blir til, er det sentrale. I 2017 kom de to ut med ny bok om reformasjonen. På slippfesten vil Evjen snakke om hvordan feminismen har dårlige kår i en stat med sterk nasjonalisme.

/Marianne Bøe
Marianne Bøe er postdoktor i religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Bøes forskning omhandler sammenkoblinger av religion, lov og kjønn. Bøe har tidligere jobbet med et phd-prosjekt om familielovreform og kvinnerettighetsaktivisme i Iran, og jobber i dag med et postdoktorprosjekt hvor hun undersøker forholdet mellom religiøs lov og hverdagsliv i Norge, med utgangspunkt i praksiser knyttet til muslimsk medgift (mahr).

Inngang: 20 år, CC 50 kr.

Mer info på Facebook.

*

Share This