Siste nummer av Fett er i salg fra 7. mars på Narvesen i hele landet. Men ønsker du å gjøre noe litt ekstra ut av bladkjøpet, kan du komme på noen av våre arrangementer rundt og på 8. mars.

Torsdag 7. mars: Slippfest på Røverstaden, Oslo

Redaktør Hanne Linn Skogvang innleder. Ellen Aanesen (aktuell med «Vi var mange – kvinneaktivister fra 70-tallet forteller) holder stuntforedrag. I tillegg blir det miniintervju med Margunn Bjørnholt, sosiolog og kjønnsforsker og Hedda Lingaas Fossum. Oda Oftung leser sitt bidrag til nummeret. Hun skriver om ableisme/funksjonsdiskriminering, og spør hva kapital er når inntjeningsevnen svikter på grunn av sykdom?

Vi kjører en spilleliste med tema «Ca$h i$ queen».

Arrangementet åpner 19.00

Torsdag, 7. mars: Slippfest på Kunsthall Stavanger

Kunsthall Stavanger arrangerer performancen RUN FOR YOUR LIFE av Walk of shame. RUN FOR YOUR LIFE er en performance, en forelesning, en reise inn i universet og ut på de dypeste hav. Din vert LADY PLAXA introduserer deg til et sett med overlevelsesstrategier som vil gjøre livet ditt mye enklere – og mer komplett! WALK OF SHAME ser fram til å tilbringe tid med deg. Arrangementet er en del av kunst- og formidlingsprosjektet Mobilizing Citizenship.

Walk of shame består av kunstnerne Hanne Maren Meldahl, Karoline Skuseth og Gulli Kristina Sekse (NO), Zinzi Minott (UK), Trojan horse (FI) and Sidsel Christensen (NO/DK).

Arrangementet begynner 19:00.

8. mars: MINIFETTIVAL på Østre, Bergen i samarbeid med Konsept X

Fett arrangerer panelsamtale: «Karrierestigen: Holder det å være framoverlent?».

Kan ulike utfordringer kvinner møter i arbeidslivet løses ved at kvinner tøffer seg opp? Eller trenger vi at det offentlige dulter borti næringslivet for å forsikre et mangfoldig arbeidsmarked?

Sumaya Jirde Ali leser «Jeg het en gang arbeiderklassen», som også er på trykk i nummeret.

Det blir i tillegg popup-utstilling med Renate Karin. I tillegg til å ha bidratt med flere illustrasjoner for Fett 3/18, står hun bak tegningene til podkasten Noia og albumcoveret til Sofie Hamre.

Musikk:

Lekende lett: Duoen Kristian Stockhaus og Synne Sofi Bønes’ musikk er i skjæringspunktet mellom hiphop, pop, Miami bass og Baile funk.

Miriam Turmyr sammen med Stian Brungot på rå, old school, motown-bass, Sigmund Omvik på magiske keys, hennes bror og spellemannvinner Stian Tumyr på trommer og up and coming gitarguru, Erik Rolland. Dream team!

Stina Haveland fra Konsept X har gått fra å klimpre på gitar til å produsere egne låter. Gitarriff er byttet ut med synthharmonier og frekke basslinjer. Dette er første gang hun opptrer med sitt soloprosjekt. Med seg på scenen har hun Tora Söderström Gaden på backing, vocals og keys.

Programstart: 20:30

On the basis of sex: Filmvisning og samtale på VEGA scene, Oslo

«On the Basis of Sex» er inspirert av den sanne historien om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg og hennes kamp for likestilling i USA. Vi møter den unge RBG, en nybakt mor og jurist som kjemper seg frem i et mannsdominert miljø.

Amerikansk feminisme har uten tvil hatt stor innvirkning på kvinnebevegelsen og den feministiske bevegelsen globalt. Men hva er likt og hva er ulikt i norsk og amerikansk likestillingskamp og rettsvesen?

Ida Jahr samtaler med tidligere høyesterettsdommer og leder i Norsk Kvinnesaksforening, Karin M Bruzelius.

Filmvisningen arrangeres som et samarbeid mellom Norsk Kvinnesaksforening, Kulturmeglerne og det feministiske tidsskriftet Fett.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Billetter hentes ut i skranken en time før visning, her er det førstemann-til-mølla prinsippet som gjelder. Det er et begrenset antall plasser, så det gjelder å være tidlig ute!

Arrangementet begynner 14:00

Filmen har offisiell kinopremiere den 5.april.

 Kvinnefronten har for øvrig laget en guide til 8.mars-markering over hele landet. Se når 8.mars-toget hvor du bor går her

Share This