I april har vi vært uenige med KrF sitt nye forslag, og satt stor pris på årets russ.

Feministisk helt!

Mohammed Sarmadawy har sammen med kompisene, russebussgjengen Wise Guys, laga en video om en app som kan hjelpe til å forhindre overfallsvoldtekter. Det viktigste med denne handlingen er kanskje ikke selv appen, men det at russeguttene inviterer til samtale om voldtekt som samfunnsproblem – og at de tar det alvorlig idet de går inn i ei tid prega av mye fest, men også dessverre prega av overgrep mot jenter.

Denne gangen ligger ikke fokuset på hvordan jentene bør kle seg, hvor fulle de er eller hvor de ikke burde oppholdt seg, men hos de som faktisk voldtar: overgriperne.

Menn som elsker kvinner voldtar ikke, og det er på høy tid at også gutter og menn snakker om de som voldtar.

Les mer om de flinke russene i BT og Dagsavisen.

Bra jobba!

Bakstrever: Kristelig Folkeparti

I forrige uke gikk KrF ut og sa de ville lønne foreldre (les: kvinner) for å være lengre hjemme med barna. Fett er ikke enig. En av de største utfordringene for likestillingen er å få færre til å arbeide ufrivillig deltid, og nå går altså Krf nøyaktig motsatt vei og ønsker å betale folk for å arbeide mer deltid. Vi vet av erfaring at det er kvinner som blir oppfordret til å bruke slike ordninger. Dersom alle benytter seg av ordningen, vil det koste 10 milliarder kroner. Da er ikke tapte skatteinntekter medberegnet. Så mye penger mener vi ikke det er lurt å bruke på noe som hindrer likestilling og kvinners plass i arbeidslivet.

Share This