Del dine historier

Seksuell trakassering eksisterer også på våre gater, og debattanter som deler sine erfaringer fortjener støtte. Vi i Fett oppfordrer flere til å fortelle om sine opplevelser med taggen #jegharopplevd for å synliggjøre et problem mange kjenner på kroppen.

Byline inn her

#jegharopplevd

Har du blitt utsatt for seksuell trakassering? Del dine historier.

Seksuell trakassering eksisterer også på våre gater, og debattanter som deler sine erfaringer fortjener støtte. Vi i Fett oppfordrer flere til å fortelle om sine opplevelser med taggen #jegharopplevd for å synliggjøre et problem mange kjenner på kroppen.

 

«Vi blir klådd på, går ikke trygt i natten og får hatprat på sms og i kommentarfeltene», skrev Cathrin Svanevik Frøyen i en kronikk i Aftenposten. På sin Facebook skrev Kjetil Rolness om kronikken: «Dette er et helt vanlig jenteliv», ifølge kronikkforfatteren. Kan dere bekrefte dette, jenter? Kjenner vi gutta oss igjen? Bør vi ta inn over oss denne kvinnevirkeligheten? Eller bør vi heller lure på hvorfor landets største avis setter på trykk paranoide generaliseringer om menn som ville vært totalt uakseptable om de hadde handlet om noen annen menneskegruppe?».

En ting Frøyen ikke hevder i sin kronikk, er at alle menn utgjør en trussel for kvinner. Likevel har responsen generelt båret preg av indignasjon på vegne av det mannlige kjønn, og kronikken har av mange (flere enn Kjetil Rolness) blitt lest som en generell kritikk av menn som gruppe. Men så er det altså slik, at selv om ikke alle menn trakasserer kvinner, så er kvinner som gruppe og kjønn utsatt for trakassering fra menn. Eller for å si det med emneknagger som stadig er i bruk: #notallmenn #yesallwomen.

I tråden Rolness startet på sin Facebook ble det hevdet at Frøyen lyver og at innlegget hennes aldri burde kommet på trykk.

At mange jenter opplever seksuell trakassering ser ut til å komme som en overraskelse både på Rolness, hans facebookvenner og en stor del av kommentarfeltenes bidragsytere. Vi i Fett synes Frøyen er modig som forteller sin historie og oppfordrer flere til å fortelle om sine opplevelser med taggen #jegharopplevd for å synliggjøre et problem mange kjenner på kroppen. Vi aksepterer ikke at seksuell trakassering bagatelliseres.
Dette handler ikke om å ville generalisere menn eller kritisere den mannlige del av befolkningen. Dette handler om å peke på et kulturelt problem og om å vise hverandre, uansett kjønn, at seksuell trakassering i stor grad eksisterer også på våre gater. Og at det ikke er greit.
Fortell din historie. #jegharopplevd
PS: Også menn opplever seksuell trakassering. Og det er heller ikke greit. Det er også helt riktig at menn er utsatt for vold, også fra kvinner. Men akkurat her er det seksuell trakassering av kvinner vi ønsker å sette søkelys på. Vi vil gjerne støtte andre kampanjer som omhandler vold mot menn, eller selv initiere slike ved senere anledninger.

 

 

[comment comment_file =»/comments.php»]

LES MER