Hvem skal pryde den neste flyhalen til Norwegian? Kampanjen er ennå i nominasjonsprosessen, men bergens befolkning virker samstemte i at halen skal prydes av en mann. Det er nemlig ingen kvinnelige helter på de 10 øverste plassene.

Norwegians fly har blitt et gigantlerret for å vise frem nasjonens gamle helter. I anledning flyselskapets 10 årsjubileum har Norwegian nå en kampanje hvor publikum kan nominere en ny halehelt fra en av de fire største byene, Bergen, Trondheim, Stavanger og Oslo.

Opprinnelig hadde den bergenske nominasjonskomiteen bestående av Trude H. Drevland (ordfører), Harold Sletten (Bergens Tidende) og Thorstein Selvik (rockviter) nominert to menn og en kvinne som halepryd. Men mens Thorolf Rafto og Christian Michelsen ennå er å finne på listen over de 10 øverste kandidatene, har Torborg Nedraas falt ned på 11. plass.

På de 10 øverste plassene finner vi nå bare mannlige helter. Fett er ganske sikker på at det også i Bergen finnes mange kvinnelige helter som er verdt en flyhale, så vi sier som Tande P: trykk på metometerknappene nå!

Hvem synes du burde få en flyhale? Kom gjerne med ditt forslag! Den oppdaterte 10-på-topp listen fra Bergen ser i dag slik ut:

1 Stein Rokkan (Professor i sammenlignede politikk)

2 Thor Solberg (Flypioneer)

3 Christian Michelsen (politiker)

4 Johannes Kleppevik(Kystens trubadur)

5 Thorolf Rafto (professor)

6 Roald Kniksen Jensen (Fotballspiller)

7 Geirr Tveitt (Komponist og pianist)

8 Gerhard Henrik Armauer Hansen (Doktor og forsker)

9 Leif Larsen «Shetland-Larsen»(Sjø offiser)

10 Nordahl Grieg (Poet)

Share This