Politikere ønsker forbud mot strippebarer som et steg til likestilling

Beth Harmann (Rødt), Elisabeth Strengen Gundersen (Sp), Marthe Hammer (SV) og Mette Kathrine Ofstad (AP) uttaler til Dagbladet i går at de vil fjerne strippebarene. Forslaget er ett av fem punkter som er fremmet for å bedre likestillingen, og vil bli debattert på landsmøtene til våren.

– Stripping er med på å gjøre kvinnen til et objekt og en salgsvare. Det fornedrer oss som mennesker og er del av en skitten industri, sier Marthe Hammer til Dagbladet. Beth Hartmann knytter stripping ytterligere til kroppssalg:

– Veien er kort fra stripping til prostitusjon og bordeller. Og innenfor dette har vi menneskehandel.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Cecilie, vinner av NM i stripping, uttrykker til VG at sammenligningen mellom prostitusjon og stripping er problematisk – og at hun som stripper kun selger en illusjon.

– Alle strippere er feminister, vi er i mot at noen skal tvinges til noe de ikke vil, sier hun.

Familiepolitisk talskvinne i Frp Solveig Horne viser heller ingen begeistring over forslaget.

– Stripping er uskyldig underholdning, og utført på rette måten så er dette snakk om kunst og kroppsbeherskelse på høyt nivå. Stripping i Norge er uskyldig moro som ingen tar skade av. Men forbudskåtheten til de rødgrønne kjenner ingen grenser, sier Horne.

*

Avkledde kvinner er tema også over dammen om dagen – da finalen i Super Bowl for første gang spilles uten cheerleadere på sidelinjen, melder NRK.  – Vi kommer til å ha en fantastisk kamp, vi trenger ikke noe godteri for øynene, sier Pittsburgh Steelers’ Trai Essex. Så da så.

Foto: Nina Hansen/Dagbladet

Share This