Fetts egen Charlotte Myrbråten står bak konseptet Full Pop på Landmark. Målet er større kjønnsbredde på konsertscenen.

– Programmet til Landmark er solid og originalt, men det er også svært dominert av menn som arrangerer og menn som står på scenen, både som artister og djs, mener hun.

Full Pop skal vektlegge kvinnelige artister og djs av høy kvalitetet, samt unge, talentfulle artister som tematiserer kjønn på ulike måter. Det vil også vært mulig for gutter å spille, men det skal alltid være en bevissthet når det gjelder kjønnsbalanse.

– Som debattansvarlig i Fett har jeg nylig arrangert bestillingsverk med Jenny Hval og Sandra Kolstad knyttet opp mot kvinners stemmerett.

Som musikkjournalist i Klassekampen er Myrbråten veldig opptatt av kjønn og musikk og har de siste fire årene arrangert en rekke debatter og samtaler med det som utgangspunkt.

– Det vil være Full Pop sin ambisjon å hente frem lokale og skandinaviske artister og vise de frem tidlig i Bergen, men også teoretisk belyse hva slags strukturer som skjuler seg i musikkbransjen.

Første kveld i serien er et samarbeid med Ira Ira: Nils Bech+Bendik Giske med Vilde Tuv som oppvarmer den 6. april.

– Hver kveld skal bestå av tre ulike liveopptredener på sikt, og planen er at også performace/teater skal være en del av den totale opplevelsen. To ulike dj-team vil spille før, mellom og etter konsertene hver av kveldende og publikum skal også få en liten matbit etter debattene.

Share This