Kvinnenavn i det offentlige rom er dessverre en sjeldenhet – et raskt blikk på norske byers skilt og statuer viser at det er menn som dominerer gaten. Kvinnehistorisk natt er til for å rette litt på dette bybildet, og 8. mai hylles kvinnelige helter i offentligheten med flotte plakater.

I år ble Kvinnehistorisk natt arrangert for femte år på rad i både Oslo og Bergen, og har altså et aldri så lite jubileumsår! Fra arrangementet ble startet opp er det registrert en liten økning i gatenavn oppkalt etter kvinner, og for tiden diskuteres det i hvilken form Wenche Foss skal hedres i det offentlige rom (plass eller allé?).  Kjekt å se at kvinner får andre roller i byrommet enn som retusjerte reklamedamer.

Det kan legges til at Kvinnehistorisk natt også har fått sin egen sang! Fett og gruppen Albert og Elise var invitert til Prøverommet denne uken, hvor låten «En ode til Kvinnehistorisk natt» ble fremført som live musikkvideo med bilder fra arrangementet i Bergen. Sangen anbefales som soundtrack til slideshowet på siden her.

Om du har bilder fra arrangementet fra andre steder i landet (og flere bilder fra Bergen), så send dem gjerne til Fett!

Share This