hanne (1)

Foto: Marie Skogvang-Stork

Hanne Linn Skogvang tar fra 1. juli 2018 over rollen som redaktør i det feministiske tidsskriftet Fett.

Skogvang er religionshistoriker, og har skrevet masteroppgave om kristenkonservative miljøer i Norge. Hun har blant annet erfaring som redaksjonsleder for onsdagsdebatten ved Studentsamfunnet i Oslo, og har det siste året jobbet som rådgiver i Helsedirektoratet, mens hun har skrevet en fast spalte for avisa Vårt land. Skogvang har vært med i Fetts redaksjon i tre år, blant annet som arrangementsansvarlig, debattredaktør og som gjesteredaktør for Fett 2/2018 – med tema Robot. 

Skogvang mener at feminismen er inne i en god tid i Norge. Hun vil Fett skal ha den viktige rollen som et felles referansepunkt for alle feminister, med dybde, debatt og et pedagogisk ansvar for å skape forståelse for hva som rører seg i feminismen i dag.

– Tidsskriftet har et ansvar for å skape forståelse for hva som rører seg i feminismen i dag, men også å gi historisk påfyll til samtidens diskusjoner. Det betyr ikke at jeg trenger å være enig i alt som kommer på trykk. Uenighet er også en måte å drive fram nye perspektiver, selv om jeg vil understreke at vi er et tidsskrift for feminister, sier hun.

Skogvang mener det er viktig at feminismen møter de utfordringene som står foran oss.

– Det er lett å tenke at alle er feminister nå, men det stemmer ikke. Den grove hetsen som kvinnelige aktivister har blitt møtt med det siste året, høyrepopulisme, fenomener som «incel»-bevegelsen og ikke minst #metoo er bare noen eksempler på at kampen er langt fra å være vunnet.

Styret og redaksjonene i Oslo og Bergen gleder seg til å se hvordan Hanne Linn Skogvang skal forme tidsskriftet – og prosjektet – Fett i årene fremover.

Skogvang tar over etter Hedda Lingaas Fossum, og blir med det Fetts sjette redaktør. Styret og redaksjonene takker Lingaas Fossum for tre forrykende år, og ønsker henne lykke til med nye prosjekter.

Spørsmål om eller til den nye redaktøren for Norges største feministiske tidsskrift?

Redaktør Hanne Linn Skogvang: hanneskog@gmail.com / redaktor@fett.no, 951 09 659

Avtroppende redaktør Hedda Lingaas Fossum: heddaling@gmail.com, 95089129

Styreleder Mari Lilleslåtten: mari.lilleslaatten@gmail.com, 99274535

Share This