Gratis førpremiere og snakk: Kvinner i for store herreskjorter

I samarbeid med Motlys inviterer vi til gratis førpremiere på Bergen kino og samtale etter filmen på Chagall.

 

18. februar

18:00
Gratis

 

Bergen kino

Chagall

 

Bergen kino, Neumannsgate
Chagall, Vaskerelven 1
Bergen, Hordaland

 

Hva vil det si å våge å være seg selv?

Det er et av de sentrale spørsmålene i den litt offbeat romantiske komedien Kvinner i for store herreskjorter. I filmen møter vi tre kvinner fra tre generasjoner: Trelastarbeideren (Anne Krigsvoll) som egentlig er forfatter, den sprenggravide performancekunstneren (Henriette Steenstrup) som aldri skulle ha barn, og «forfatterspiren» (langfilmdebutant Inga Ibsdotter Lilleaas) som møter sin egen kritikk av stereotypien «kvinner i for store herreskjorter» i døra. Eller er det egentlig det hun gjør?

Filmen har sitt utgangspunkt i den kritikerroste romanen «Vente, blinke» av Gunhild Øyehaug. Etter filmen inviterer vi videre til Chagall for samtale mellom Øyehaug, regissør Yngvild Sve Flikke og hovedrolleinnhaver Inga Ibsdotter Lilleaas ledet av Hilde Sofie Pettersen, redaktør for tidsskriftet Fett.

NB: Alt er gratis, men kinobilletter må hentes ut på Bergen kino på forhånd.

En bok hvor handlingen skjer i Bergen er filmatisert i Trondheim. Var ikke Bergen bra nok kanskje? Hvor mye av boken ble med til filmen? Hvordan har karakterene utviklet seg fra bok til film? Og hva er det med disse alt for store herreskjortene? Dette er bare noen av spørsmålene som kan komme opp.

Filmen ble nominert til beste nordiske film under filmfestivalen i Göteborg nylig.

Regi: Yngvild Sve Flikke. Med: Inga Ibsdotter Lilleaas, Hallvard Holmen, Henriette Steenstrup, Anne Krigsvoll. Manus: Gunhild Øyehaug og Yngvild Sve Flikke

 

 

Share This