Det er greit at du er homo, så lenge du ikke prøver deg på meg.

Av: Charlotte Myrbåten

Fett gleder seg over NBA-spilleren Jason Collins sier at han er overrasket over all støtten han har fått etter at han mandag kom ut av skapet som første åpent homofile spiller i en av USAs store proffidretter. Hurra!

Her er en historie fra Norget:

13.04 skrev Jens Marius Sæther saken «Hvem blir første mann ut?» i Dagsavisen om hvorfor det finnes så få homofile idrettsutøvere. Dagsavisen sendte følgende spørsmål ut til alle lagenes kapteiner.

1. Kjenner du til om det er homofile på ditt lag eller i Tippeligaen/ landslaget?

2. Hvordan tror du spillergruppa ville reagert hvis en spiller sto fram på ditt lag?

3. Politikere og prester står fram. Hvorfor henger fotballen etter?

Morten Fevang, kaptein på Odd på hadde følgende svar på lager:

1. Nei.

2. Jeg tror det hadde vært helt uproblematisk såframt det ikke åpenlyst og bevisst gjøres framstøt mot medspillere. Det kan skape uro. Men så lenge man holder dette utenom, er det uproblematisk å ha homofile i garderoben.

3. I garderoben er det snakk om biler, damer, historier og kanskje gutteting. Det blir kanskje vanskelig å nå fram med et homofilt budskap på en så macho- og guttedominert plass som garderoben.

Fett har noen oppfølgingsspørsmål til Morten Fevang:

* Er Morten Fevang redd for åpenlyst heterofile kvinner? Er det et generelt problem at alle heterofile kvinner legger an på han?

* Er det åpenlyst at homoen spiller i lakk og lær og går på tærne og dansar på vei inn i dusjen? Blir Morten Fevang støtt av at noen synger YMCA i dusjen?

* Er det vanlig at Morten Fevang gjør åpenlyse framstøt mot alle kvinner i nærmiljøet? Eller har han kanskje ikkje vært en del av et normalt kollegiat noen gang?

* Blir det et problem at homoen på laget kommer til å fremme homokultur og snakke om homoopprøret på Stonewall Inn og kjønnsnøyral ekteskapslov i stedet for å ta frisparket?

Om man må påpeke at «jeg er for homofile, meeeen» så er stor mulighet for at du ikke er for det likevel.

Share This