Det hviskes i de våte gatene i Bergen at 2012 kan bli Anja Elena Vikens år.

Eg vil bare si til deg, at det som skjer e mellom deg og meg
Eg e lei for det tjommi, men sannheten e
at i kveld e det eg som klæssar deg ned

20 år gamle Anja Elena Viken fra Fantoft skriver låter om snuten, gatekamper, om å miste gatekredibilitet og om alt hun hater. De siste ukene har flere lagt merke til låtene hennes Klæssar deg ned (noe som tilsvarer «slår deg ned» på de fleste andre dialekter) og Gatekredibilitet på Urørt. Mange har spurt seg hvem er egentlig denne jenta som har laget låtene med gatesmart holdning (på bergensk) og fryktelig fengende melodier. Nå har hun akkurat stablet sammen et band, debutert på en jam og har altså sin andre konsert på Fett-slipp fredag. Lite vitnet om en artist som  fremførte låtene sine live for første gang på mandag, og viste de oppmøtte at hun faktisk ser like kul ut på scenen som hun høres ut.
– Jeg skriver tekster om ting jeg opplever og hører, det jeg syns er fett. Det blir nesten litt sånn som jeg opplever livet. Tekstene blir ofte til etter jeg har hørt et ord eller et utrykk som jeg liker utrolig godt, eller som jeg bruker mye i min dagligtale. Det viktigste for meg er å holde det ekte og gjøre min greie, sier hun.
Hvordan var det å spille for første gang. Virket som om de fleste oppmøtte var ganske imponert. Selv fikk jeg tidvis gåsehud på lårene. Alltid et godt tegn.
– Det var utrolig gøy å spille låtene mine live for første gang. Det var rett og slett fett!
Har du store planer for 2012?
– Jeg håper jo på å nå ut til flest mulig folk med musikken min. Jeg går på Høgskolen og vil fortsette å studere musikk der. Planer for 2012 er å jobbe med nye låter og å spille flest mulig konserter.

Kult! Vi gleder oss.

Hør låtene hennes her: http://www.nrk.no/urort/Artist/AnjaElenaViken/default.aspx

Share This