Bergens mest radikale band, Albert og Elise, besøkte Asosialistisk venstreparty i studio for å snakke om politikk og musikk.

Kari Anne Klovholt Drangsland og Ståle Holgersen fra Albert og Elise viste tydelig at de har en agenda med musikken sin. Bandet som foretrekker fagforeninger som forsamling synger om alt fra Arbeiderpartiets oljeutvinningspolitikk til kvinner i Arna som organiserer seg for å skaffe vifte til den varme arbeidsplassen på bakeriet.

Orkesteret kunne fortelle at de begynte med en ganske klar feministisk profil, som i Hanna fra Arna, mens Bondesangen viser at den gode, gammeldagse bonden ligger deres hjerte nærmere enn bykaksene som nå til dags invaderer det rurale Norge på ekstravagante hytter.

Ståle og Kari Anne proklamerte strengt at “kvinne- og klassekamp går hånd i hånd” da Charlotte Myrbråten spurte om man kunne prioritere mellom de to frontene. På spørsmål fra Håkon Tveit om de ville prøve å nå flest mulig med sakene de brenner for, ga musikantene tydelig uttrykk for at de vil forholde seg kompromissløse, og ikke gå på akkord med verdiene sine for å tekkes majoriteten.

Charlotte og Håkon lot seg fascinere av at Albert og Elise sin neste plate, som kommer til høsten. – Platen har arbeidstittelen “Trussel om vold” fordi vold finnes overalt i samfunnet, sier Holgersen.

Klassekamp og kvinnekamp, hånd i hånd? 23.feb 2011

Share This