Venstreparty snuser på debatten omkring planlagt skulpturpark i Ekebergskogen og tema for dagen er kunst. Arty!

Hovedstaden har nylig arrangert folkeaksjon mot Christian Ringnes planlagte kvinneskulpturpark i Ekebergskogen. Hvordan forholder vi oss til dette på Vestlandet? Har vi fått det med oss? (Hvor var Ekeberg igjen?) Hvorfor bør vi bry oss? Dette er spørsmål som stilles i sendingen, hvor vi bl.a. får celebert besøk av selveste trimdronninga, Kari Jaquesson, uteksaminert kunststudent Marius Molvær, og scenekun….nei vent.. billedkunstanmelder i Natt&Dag, Rasmus Hungnes.

Vi sveiper innom avgangsutstillingene til Bergen Kunsthøgskole og Akademiet, mens Marius kan fortelle om Gruppe 11, og hva de egentlig holder på med.

Her en liten smakebit av en kommentar som illustrerer på ganske tydelig vis hvor engasjerte folk blir i forhold til den omstridte parken til den vårkåte halstørkle-entusiasten Ringnes:

“Hvis den skulpturen der, der den hjernedøde kokainhøna Kate Moss stikker vaginaen sin plagsomt ut mot folk, skal flyttes opp i skævven, må jeg si at det er en utrolig dårlig vurdering. Kan ikke Ringnes heller gå inn i pornobransjen, det er nok det han aller helst vil. Den konservative kunstgreia er bare bull. Latterlig kjedelig fyr.” – sitat av “Geir” på nrk.no.

Skrevet av Anna Borcherding

Hør sendingen her:

Hønsehjerner og Kønst, 25. mai 2011

Share This