Tema: Krig – Utdrag fra 4/2015 (pdf)

Fett 4/2015 setter søkelyset på kvinners erfaringer i og perspektiver på krig. Nummeret inneholder blant annet tekster av syriske og libanesiske skribenter og kunstnere, så vel som fra den prisbelønnede krigsreporteren Francesca Borri. Flere saker retter også fokus mot kvinners erfaringer under andre verdenskrig.

Warsan Ismails tekst, som er å finne i utdraget over, prøver å svare på spørsmålet om hvorfor kvinner blir voldtatt i krig.

Fett #4 kan bestilles på Robot og abonnement kan tegnes på fett.no

Teksten er også delt på Morgenbladetportalen

Slippfest for Fett 4/2015:

Stavanger 10.12 – Bergen 11.12  – Oslo 16.12

Velkommen til slippfest for det fjerde og siste nummeret av Fett i 2015! 

Til lanseringen i Oslo kommer frilansjournalist og krigsreporter Francesca Borri. 

Borri var lenge en av svært få vestlige journalister som rapporterte fra Syria, og er blant annet kjent som forfatter av boken I krigen: Et vitnesbyrd fra Syria, som kom på norsk i fjor. Hun har kommet med hard kritikk av den internasjonale mediedekningen av pågående konflikter, og har også skrevet om det å være kvinnelig krigsreporter. Det siste året har hun blant annet rapportert fra Ukraina, Tyrkia, Irak, Gaza – og senest fra Hebron.

I et essay skrevet for denne utgaven av Fett forteller Borri om sine erfaringer som krigsreporter, og deriblant om sine møter med kvinner i Midtøsten.

På lanseringen møter Borri journalist og forfatter Åshild Eidem til samtale. Eidem har skrevet om og rapportert fra Midtøsten-konflikten i flere år, og har blant annet skrevet boken Spillet om Gaza.

Fett 4/2015 vil være til salgs på arrangementet for 99 kroner.

Krigens reporter tracing-6

 

Share This