releaseposter_bergen_a2 med logo Bergen kommune-page-001Velkommen når Fett lanserer årets første nummer, og lader opp til årets kvinnedag i samme slengen! Vi byr på en feministisk helaften på Landmark med samtale, konsert og DJ.

Temaet for denne utgaven er SKAMLØS, og vi har fått med oss smarte og kule Amina Bile, Nancy Herz og Sofia N. Srour som gjesteredaktører. De tre har særlig bemerket seg som modige stemmer i debatten rundt «de skamløse arabiske jentene» og sosial kontroll, som dukket opp i nyhetsbildet i fjor vår.

Fett #1/2017 er spekket med intervjuer med rå damer, blant annet Amal Aden, Tusvik&Tønne og Deeyah Khan, for å nevne noen. Nummeret vil være til salgs for 100 kr.

PROGRAM:

19:30 Dørene åpner
20:00 Samtale med forfatter Namra Saleem, ledet av Leila Rezzouk Rossow
21:00 Konsert med Elida Høgalmen
22:00 DJ Panda Raw og DJ Daddimoshun

Om bidragsyterne:

/Namra Saleem
Namra Saleem er en norsk-pakistansk journalist, programleder, skjønnlitterær forfatter og musiker i bandet Level & Tyson. I 2016 utgav hun romanen «I morgen vi ler» om en norsk-pakistansk jente i krysspress mellom religiøst konservative foreldre og den sekulære norske ungdomskulturen. I følge forlaget gir boka et innblikk i en ung kvinnes søken etter forsoning, etter at hun har tatt et oppgjør med en kulturell holdning hun ikke tror på.

/Leila Rezzouk Rossow
Leila Ross flyttet til Norge for ti år siden, og har siden vært tungt involvert i arbeidet med integrering av flyktninger og asylsøkere i Bergen, både gjennom sitt mangeårige arbeid som prosjektkoodinator i organisasjonen EMPO flerkulturelt ressurssenter (Kirkens Bymisjon), og som grunnlegger av, og initiativleder i, stiftelsen Papillon. Hun snart ferdigutdannet sykepleier ved Haraldsplass Diakonale Høgskole.

/Elida Høgalmen
Bergensartisten Elida Høgalmen beskrives som the next big thing i samme gate som Susanne Sundfør. I september leverte hun en utrolig god gig under Vill Vill Vest, og jobber kontinuerlig med ny musikk. Musikken hennes beskrives som vár og melankolsk, hvor hun influeres av med flere stiltrekk, deriblant arabiske skalaer og dissonerende vokalloops.

/DJ PANDA RAW har figurert på undergrunnsscenen i mange år. Hun var med på å stifte Oslo Bass Radio i 2012, for å skape et musikksamfunn utenfor den kommersielle bransjen. Hun har nå base i Bergen, hvor hun stadig forsøker å utfordre normene innenfor dance music – ved å pumpe freshe beats og fandenivolsk bass. https://soundcloud.com/bass-grateng

CC: 50 kr

Arrangementet oppdateres på Facebook.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Bergen kommune.

Share This