luke17SAKPROSA: 
Bøker om kroppsdeler med rim i tittelen er i vinden. Du har Sjarmen ved tarmen (2014/15), Hjerngledenmedskjedenen er stjernen (2016) og nå altså snart Gleden med skjeden, som kommer ut i januar 2017. Men fra spøk til (noenlunde) alvor:

Hvorfor gjør mensen vondt? Kan jeg ha sex igjen hvis jeg har underlivsherpes? Blir jeg deprimert av p-pillene mine? Hvorfor får jeg bare orgasme når jeg onanerer?

Slike spørsmål får legestudentene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, som driver bloggen Underlivet, hver eneste dag. Derfor har de like gjerne skrevet en bok om det kvinnelige underliv: Gleden med skjeden. Kjønnsorganets oppbygning, det som kommer ut av skjeden (utflod, menstruasjon, barn), sex, prevensjon og underlivstrøbbel. Boka er basert på ny og gammel forskning men er samtidig etter det vi hører både lettlest og morsom. Forfatterne lover blant annet å avsløre «klitoris sine dype hemmeligheter og menstruasjonssyklusens hormondans», forklare hvordan ulike prevensjonsmidler fungerer og lære deg alt du trenger å vite om vanlige kvinnesykdommer som endometriose og polycystisk ovariesyndrom – samt gi deg «vitenskapelige orgasmetips». What’s not to like?
En forsmak på boka finner du i Fett 4/2016, der Støkken Dahl & Brochmann skriver om hvorvidt p-piller er farlige.
Hedda L.F.

  • Gleden med skjeden av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl. Aschehoug, kommer i januar 2017.
Share This