luke3Vi venter fortsatt på å få Fett #4 fra trykkeriet, men hviler ikke på laurbærene fordet, og erklærer like godt tema for Fett #1 2019: PENGER.

«Ingen kvinnekamp uten klassekamp, ingen klassekamp uten kvinnekamp.» Slik lyder et klassisk feministisk slagord. Men er klassekamp fortsatt viktig i feminismen? I Fett #1 2019 vender Fett oppmerksomheten mot penger, det universelle maktmiddel. Hvor viktig er økonomi innen feministisk analyse? Hva skal man kunne kjøpe for penger? Hva koster diskriminering for samfunnet? Hva koster det å være kvinne? Hvordan møter feminismen økonomisk ulikhet? Og hvorfor heter det seg at kvinner ikke forstår seg på penger? Dette er noen av spørsmålene vi stiller oss selv i redaksjonen mens vi begynner arbeidet med neste nummer av Fett.

I desember betaler betaler nordmenn halv skatt for at nordmenn skal bruke mer på julestria. Vi inviterer deg, kjære Fett-leser til å tenke litt ekstra på penger og forbruk: Lyst til å bidra? Har du forslag til noe vi burde skrive om? Send tips, forslag og utkast til redaktor@fett.no. Frist: 8. januar.

money

 

Share This