Det mener Guri Solberg som også mener at debatten om kjendiskvinner som kler av seg er viktig. Hun ber kollegaer og andre kjendiskvinner stå imot.

Guri Solberg sier til Asosialistisk Venstreparty at hun selvsagt forstår at mange kvinner i verden har det verre enn i Norge, men mener likevel at debatten om kjendiskvinner som kler av seg er en viktig debatt og at Rønningen er arrogant som sier at “kvinner andre steder har det verre”. Solberg påpeker videre at det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Etter at Kadra skrev en VG- kronikk om at norske kjendiser bør tenke seg om to ganger før de stiller opp nakne på glossy papir sa Magnus Rønningen, redaktør i Alfa, følgende til Verdens Gang:

– At Kadra, som har satt fokus på så alvorlige menneskerettighetsbrudd mot kvinner, nå hisser seg opp over noe så trivielt som at vakre, vellykkede kvinner av egen fri vilje stiller opp på kule bilder med lite klær, ser jeg først og fremst som et tegn på at vi kan avblåse kvinnekampen her til lands.

Programlederen kaller kritikken meningsløs: – I det minste når det kommer til dette med fri vilje, og at vi er så innmari heldige at vi får lov til å ta av oss klærne frivillig! Det er greit folk kan gjøre som de vil, men det er bedre om folk kan ta et ansvar. Jentene som kler av seg MÅ ikke ta stilling til at de er forbilder og har stor påvirkningskraft, men de KAN gjøre det. Jeg hadde syntes det var kjempekult om flere kvinner kunne ta det ansvaret og tenke over hva slags bilder de er med på å skape.

Vi har også snakket med Ap-politiker Jette F. Christensen og avslørt nakenheter i redaksjonen. I studio Charlotte Myrbråten og Karoline Skuseth.

Hør hele sendingen her:

Narsissisme vs feminisme, 16. mars 2011

Share This