Månedens bakstrever: Krf

Det kristelige folkeparti vil gjøre det grunnlovsstridig og ta abort.

Krf har denne uken igjen opprettholdt sitt grunnlovsendringsforslag om rett til liv. Rett til liv høres tilforlatelig ut. I vår konstitusjon ville det være naturlig å ha en grunnlovsbestemmelse mot at staten skal kunne frarøve liv ved dødsstraff. Det er derimot ikke Krf sitt forslag. Legg merke til ordlyden i første setning her:

«Ny § 95 a skal lyde:

Menneskeværdet skal være ukrænkeligt. Enhver har Ret til Liv og legemlig Integritet fra Undfangelse til naturlig Død.
Enhver Borger har Ret til personlig Frihed og Livsudfoldelse inden de Grænser, som følge af Lov og Ret.
Nærmere Bestemmelser om Borgernes Frihed og Ret og deres Retsvern gives ved Lov.»

Konsekvensen av dette ville vært at det er grunnlovsstridig å foreta abort i Norge. Det er også et tolkningsspørsmål om hvor vidt spiral eller angrepille ville blitt det samme. Vi gratulerer Krfs stortingsgruppe for å kollektivt være ukens bakstreber og sender dem en kopi av Loretta Lynn`s «The Pill».

Månedens helt: Albert og Elise

1. mai slapp det knallheftige bandet Albert og Elise plata «Helt uten humor» der feminisme, aktivisme, husokkupasjon, våpenproduksjon, og arbeiderrettigheter står sentralt.

Plata har fått tittelen «Helt uten humor» fordi venn og kollega Geir Mjaavatn mente de ikke har noe humor, noe de selvsagt var helt enig i.

Navnet kommer etter Albert Jensen, en svensk syndikalist og norske Elise Ottesen. Det de ønsker er å forandre verden med politisk folkpop og plata oppmuntrer til kamp mot huseier, sjefen og patriarkatet. «Helt uten humor» er det perfekte soundtracket for alle som ønsker å forandre verden bittelitt.

Sjekk ut noen av de nye låtene på: http://www.myspace.com/albertogelise

Share This