Det norske landslagets første kamp i årets VM fikk et heldig utfall. At det gikk bra var egentlig ingen overraskelse, for det hadde VM-troppens nyeste tilskudd allerede overbevist oss om. Kristine Hegland ser positivt på tilværelsen.

På telefon fra Tyskland dagen før avspark, fortalte nemlig Kristine Hegland at dette kom til å gå rette veien. Treningskampen mot USA hadde endt slik den skulle, laget var skjerpet og alt så lovende ut. Så gikk også Norge av med seieren mot Ekvatorial-Guinea, selv om Hegland selv ikke var på banen, og selv om kampen kanskje ikke kan betegnes som veldig bra.

Lagets nyeste spiller – satt inn i forrige uke som erstatning for en skadet Lisa-Marie Woods – har uansett tiden foran seg. Nitten år, og landslagssjef Eli Landsem har kalt henne en spiller for fremtiden. Er hun det?

– Vel, jeg har en målsetting om å spille meg inn som fast spiller på landslaget. Videre så satser jeg på OL i 2016, som er et klart mål jeg jobber mot fremover.

Hegland begynte karrieren tidlig, og har vært kaptein på det norske J19 landslaget. Så hva er det egentlig  som er så bra med fotball?

– Det er så utrolig mye, men det er jo en lagsport som er kjempekjekk å oppleve sammen med andre.

Fellesopplevelsen på fotballbanen har Hegland fått med seg fra oppveksten, og er nok en viktig grunn til at hun valgte nettopp denne sporten. Med eldre brødre som spilte og en familie som var engasjert i sporten, måtte det bli sånn. Og så er det jo forbildet da: Ole Gunnar Solskjær.

–   Ja, det har alltid vært han som har vært forbildet mitt, og er det vel ennå, sier Hegland.

Om karrieren går den veien Hegland vil, er det vel kanskje ikke utenkelig at hun ender opp som et forbilde selv. Men da er man gjerne avhengig av at noen ser talentet. Nå har riktignok laget fått mye oppmerksomhet i Tyskland, og Hegland sin del som nyrekruttert. Men er dekningen av kvinnefotball under VM forskjellig fra ellers?

– Fokuset har vært veldig annerledes enn det vanligvis er. Det er mye mer fokus her, og vi blir fulgt opp på en helt annen måte enn det jeg er vant med. Her får vi stor dekning fra tv-stasjonene, og nå under VM er også dekningen av sporten mer seriøs fra medias side, forklarer hun.

Kanskje blir det full oppmerksomhet fra nasjonale medier i nærmeste fremtid. For Hegland er ikke helt fremmed for norsk seier, når vi spør hvem som stikker av med pokalen.

–      Altså, det er vanskelig å si! Tyskland er favoritt, og de spiller jo på hjemmebane. Samtidig tror jeg vårt lag vil gjøre det bra,  men det blir vanskelig å spå noe som helst – så vi må nok bare vente å se.

Share This