Nytt Fett ute nå!

Her er hva vi har å by på i årets første utgave

Scroll ned for bildepresentasjon av siste utgave.

I årets første utgave har vi vendt blikket hjem, inn i politikken og over grensa til Sverige. Hvordan er ståa for feminisme i norsk partipolitikk? Fett har snakket med alle fra Rødt til Frp. «Kva skal vi med eit Feministiskt initiativ når vi har Kristeleg folkeparti», spør Maria Dyrhol Sandvik i sin analyse av det samme.

Og hvem har rett av dem som omtaler Sverige som feministisk himmel eller helvete? Marte Mesna tar for seg beskyldningene om at Sverige har gitt seg hen til en akademisk hipster-feminisme.

Generasjon prestasjon er i ferd med å bli generasjon psyk. Fett snakker med Runa Fjellanger som er talsperson for Ungdom Mot Retusjert Reklame, og sosiolog Astrid Hauge Rambøl etterlyser politisk engasjement rundt ungdommens helse.

Vi tror for godt om oss selv når vi mener at vi ikke diskriminerer, mener professor Curt Rice. Han vil gjøre norske universiteter til en bedre arbeidsplass ved å knuse glasstaket. Medisinstudent Ellen Støkken Dahl har intervjuet ham om hvordan dette kan gjøres.

Hvem i dette landet her er det som har den aller viktigste feministiske saken, spør Nora Warholm Essahli og tar brodden av alle beskyldninger om «luksusfeminisme».

Carline Tromp leter etter kjønnsoverskridelser i sagalitteraturen og finner en ammende høvding.

«Skal man først bruke begrepet ‘jenteband’ bør man bruke det positivt» påpeker FemmeBrutal i sin faste spalte.

OG: Jenny Jordahl og Livet blant dyrene byr på ny tegneserie.

 

 

 

Tekst: Hilde Sofie Pettersen

Redaktør for Fett, redaktor@fett.no

 

Fett kan bestilles via nettbutikken eller kjøpes på de store Narvesen-butikkene, Tronsmo, Norli i universitetsgata, Norli galleriet i Bergen, Boksalongen på Litteraturhuset i Bergen, Litteraturhuset i Oslo.

Vil du abonnere på Fett? Send en epost til abonnement@fett.no. Prisen er 380 kroner for fire utgaver.

Tidsskriftet er også tilgjengelig på bibliotekene.

 

 

Det ligger en uuttalt antagelse både hos feminister og motstandere deres om at feminismen, i motsetning til andre store, sosiale bevegelser, ville vært perfekt om den ikke hadde noen indre motsetninger.

 

Åsa Moberg

 

 

I praksis er altså Frp eit statsfeministisk parti. Dét er då heller ingenting å skjemst over.

Maria Dyrhol Sandvik

 

 

Jeg skulle ønske jeg kunne sammenligne en mann og en kvinne ut fra deres prestasjoner alene, ute å la meg påvirke av kjønn, men det kan jeg ikke, og det kan heller ikke du.

Curt Rice

 

 

Vi har problemer med å gjenkjenne gjennomsnittlige kvinnekropper. Vi vet ikke lenger hva det er.

Runa Fjellanger.

 

 

 

Når så mange som en femtedel av den unge befolkningen sliter med psykiske plager kan dette ikke reduseres til personlige problemer som hver enkelt må løse selv.

Astrid Hauge Rambøl

 

 

 

Full likestilling skal ikke være en luksus, men en rett.

Nora Warholm Essahli

 

 

 

 

Selv om kjønnsfordelingen ligger rimelig fast i en normalsituasjon, er det viktigere at slekten forsvares enn hvem som gjør det.

Carline Tromp leser sagalitteratur med feministbriller

 

 

Jeg lette jo etter opprinnelsen til «jenteband» – den definisjonen vi har gitt et band som består kun av kvinnelige musikere uavhengig av musikalsk sjanger.

Kaja Glenne Lund fra FemmeBrutal

 

 

Share This