Fett anbefaler Silje Nes! Det vil si, vi anbefaler at du kommer deg på en av konsertene hennes i helgen.

Det er ikke for ofte at Silje Nes kan oppleves her til lands. Etter oppvekst i Leikanger og flere år i Bergen har hun forlatt kongeriket for Berlin, som vel kanskje er tilgivelig. Hun har så langt kommet med to album, begge på britiske FatCat redcords, hvor hun er i godt selskap med blant annet Múm, Sigur Rós og Animal Collective. Denne uken er hun dog tilbake på en kort visitt i moderlandet, blant annet for å spille på By:Larm i helgen.

I går stod hun på scenen i Bergen, og for publikumet på Garage var konserten en rolig seanse, med Nes’ stemme som et løvtynt lag i rommet. Den skjøre stemmen ble ennå mer tydeliggjort da hun på et ekstranummer valgte å gjøre «en kjempeakustisk» fremførelse, og publikum var pent nødt for å bevege seg helt frem til scenen. Slikt blir det stemning av. For selv om musikken er skjør, så er det en kraftfull skjørhet, som flytter lytteren inn i en inn i en drømmende tilstand. Som Pitchfork skrev om andreplaten hennes Optics, så lager hun  «music that sounds incredibly private and intimate»,  og det er lett å miste virkeligheten i dette musikklandskapet.

For Silje Nes selv, har hun intenst tilstedeværende uker foran seg. I kveld spiller hun i Sogndal, Oslo og By:Larm lørdag, Blæst i Trondheim søndag, før turen går videre til USA og Mexico for en fem ukers turné.

17.02 Veka i Sogndal, Sogndal Kulturhus

18.02 ByLarm, Oslo, Nokia teltet

19.02 Blæst ,Trondheim

Foto: Sirio Magnabosco

Share This