Etter en politimann i Toronto anbefalte studiner å ikke kle seg som tøser, har fenomenet «slut walk» tatt Canada og USA med storm.

I flere byer har tusenvis av demonstranter deltatt i marsjene, som er en protest mot å skyve ansvaret over på offeret fremfor overgriperen. Det var under et informasjonsmøte om sikkerhet på Osgoode Hall skolen i Toronto at en politiet kom med følgende råd til de kvinnelige studentene: “women should avoid dressing like sluts in order not to be victimized”.

– Marsjen er en protest mot en ukultur som vi mener er for overbærende når det kommer til voldtekt og seksuelle overfall. Vi vil skape bevissthet rundt skammen og ydmykelsen kvinner fremdeles opplever når de viser fram sin seksualitet sier Boston-arrangør Siobhan Connors i følge Dagbladet.

At kvinners påkledning blir dratt frem i diskusjonen om overgrep, er ikke noe nytt og ble senest diskutert i forbindelse med voldtektbølgen i Oslo i forrige måned.

– Det skjer for ofte at noen mener noe om hvordan kvinnene kler seg eller oppfører seg. En voldtekt er alltid mannens ansvar og en kvinne skal kunne gå naken rundt i gatene uten å måtte stå i fare for å bli voldtatt, uttalte Arbeiderpartipolitiker Arild Stokkan-Grande til Dagbladet da.

Det planlegges «slut walks» også i Europa i løpet av de neste månedene – blant annet i Storbritannia og Stockholm. Oslo neste?

Les mer om bevegelsen her.

Share This