Fett-slipp 14. januar 2011!

Vi åpner dørene til Litteraturhuset i Oslo kl. 18.00 og slipper desember-/januarutgaven av Fett! Berit Ås og EstherOrkester kommer, kommer du?

Vi åpner dørene til Litteraturhuset i Oslo 14. januar kl. 18.00 og slipper desember-/januarutgaven av Fett!

Desember-/januarutgaven av Fett er straks ute. I bladet finner du intervjuer med Sofi Oksanen, Tina Åmodt intervjuer Ingrid Z. Aanestad, Nanna Johansson og Razika. Liv Skotheim er ny spaltist og skriver om frigjøring og reproduksjon. Gudrun Tokle Grene har analysert hvordan media skriver om Cecila Brækhus. Fett setter også fokus på abortspørsmål og likestilling gjennom tre ulike tekster. En nylesning av «Kvinner i alle land…» av professor Berit Ås kan også oppleves. Derfor kommer hersketeknikkens kartlegger, Ås selv,  til slippfesten. Hun vil fortelle om 1970-talls klassikeren, i samtale med redaktør i Fett, Charlotte Myrbråten. Dessuten vil hun snakke om hva som skiller frigjøringskampene på 1970-tallet fra dagens snakk om likestilling.

Etterpå blir det konsert med en artist som sprer leken pop med kabaretdryss over alle som har smak for uvanlige melodier og tekstgodteri: EstherOrkester.  Ærlige løgner og håpefull melankoli preger liveopptredenen, der det alltid er kort vei mellom scene og sal. Artisten har rukket å lage to kritikerroste album på to år, plate to «The harp and the fuzzy kazoo» ble sluppet oktober 2010. EstherOrkester har spilt live jevnt i løpet av denne perioden, både i solo-, duo- og bandformat, bl.a på Copenhagen jazz festival, club:larm og klubb:øya, samt NRK P1 og P2. I januar kommer EstherOrkesters første kortfilm/musikkvideo!

Sagt om EstherOrkester:
«Som ein kvinneleg Tom Waits i det mjuke hjørnet.»
– Platearbeidaren Roald, Firdaposten.
«Sangene kommer til meg som perler på et vakkert kjede, et kjede jeg vil bare bruke i det beste selskap.»
– Tineke Nagel Strømme, musikkmagasinet Puls.
«Et lite orkester med stort hjerte»
«Formidlingsevnen er definitivt EstherOrkesters store styrke.»

– Thea Melberg, musikkmagasinet Groove.
www.estherorkester.com
www.myspace.com/estherorkester