Kurt Oddekalv, Urmannen

- Man må kunne gi ungene en lusing, insisterer miljøforkjemperen.

– Man må kunne gi ungene en lusing, insisterer miljøforkjemperen. Miljøbuldrebass og totalmann Kurt Oddekalv gjestet denne uken Asosialistisk Venstreparty. Samtalens tema var mannsroller, og urmannen Kurt serverte en rekke godbiter knyttet til trusselen mot de tradisjonelle kjønnsrollene.

Etter et kort utdrag fra et foredrag av Venstrepartynemesis og/eller -favoritt, Hanne Nabintu Herland, kunne Aksel Kielland i løpet av intervjuet slå fast at synene til religionshistorikeren og miljøforkjemperen sammenfalt på visse felt. Begge hevder at man har gitt slipp på for mye av det de to kjønnene pleide å bety, og at debatten domineres av velmenende venstreorienterte.

Oddekalv kunne tilføye at homofile har fått mer makt enn det som burde tilfalle en slik minoritet, riktignok etter en betimelig historisk kamp for sine rettigheter.

I sin beskrivelse av menn skulle dog Oddekalv vise seg å være riktig så radikal. Menn er, ifølge urmannen, ”designet for å drepe”. Her skiller menn seg grunnleggende fra kvinner, som av natur er mykere, lot Venstreparty seg fortelle.

Den største brannfakkelen kom i miljømannens oppfølging, der han greide ut om de myke verdienes dominans ved å kritisere det faktum at det blir uglesett å slå sine barn. I gode gamle dager kunne man saktens gi sitt avkom en lusing i ny og ne, fortalte han. Etter eget utsagn gjør kraftkaren dette rett som det er. Etter forfjamset respons fra Venstrepartys myke redaksjon, i dette tilfellet representert ved Karoline Skuseth, justerte imidlertid Oddekalv uttalelsen med en noe diffus definisjon av begrepet ”lusing”.

Etter en engasjerende og trivelig prat avrundet naturverneren med å anbefale noe så overraskende som et band bestående av kvinner, før han tilføyde en klassiker av det mer betryggende, tradisjonelle mannlige valget: Black Sabbath.

Kurt Oddekalv – Urmannen, 24. nov 2010

Tekst: Håkon Tveit, Asosialistisk Venstreparty