Fett-redaksjonen og styret er glade for å annonsere at Sumaya Jirde Ali blir ny redaktør i Fett.

Foto: Line Ørnes Søndergaard

– I alle disse år har jeg opplevd Fett som et givende intellektuelt søsterskap som har hjulpet meg utvikle min feminisme og antirasisme. Som redaktør kan jeg gi andre den samme muligheten, jeg kan nå være stigen andre så mange ganger har vært for meg, forteller Fetts nytilsatte redaktør, Sumaya Jirde Ali.

Sumaya Jirde Ali (f. 1997) er en norsk-somalisk samfunnsdebattant, forfatter og poet som i vår er aktuell med sin tredje diktsamling Når jeg ser havet, slokner lyset (Aschehoug). Hun har siden hun inntok offentligheten i 2016 vært en viktig stemme i norsk debatt. Hun har bachelor i sosialantropologi, og er fast spaltist i Morgenbladet.

– Jeg går inn i jobben som redaktør med mye ærefrykt og glede. Fett var en av de første tidsskriftene jeg skrev for. Lenge har jeg fått muligheten til å bidra med alt fra intervju og essay, til dikt og bokanmeldelser her.

Hun ser fram til å videreutvikle tidsskriftet som ble startet i 2004.

– Fett skal fortsette å være en premissleverandør i norsk offentlig ordskifte, nå bare med en mer offensiv posisjon. Innholdsmessig kommer vi til å fronte interseksjonell feminisme, men det er ikke sånn at bare feminister kan lese Fett, eller at vi retter oss særlig mot de som tenker og mener det samme som oss.

I tillegg ønsker hun at at Fett blir mer synlige i sosiale medier og digitale flater. Fett er allerede i gang med å videreutvikle nettsidene og vil etter hvert publisere mer digitalt innhold i tillegg til papirtidsskriftet.

– Det blir ikke enkelt å fylle skoene Hanne Linn Skogvang etterlater, men jeg og redaksjonen skal gjøre vårt beste. Skogvang har virkelig løftet tidsskriftet, og da tenker jeg ikke bare innholdsmessig, men og generell profesjonalisering av et aktivistisk blad som lenge ikke har hatt mye å rutte med. Det blir spennende å fortsette det påbegynte arbeidet, og det er en sann glede å kunne skrive seg inn i denne stolte tradisjonen som Fett er, sier Ali.

Styret og redaksjonene i Fett er svært fornøyde med ansettelsen, og gleder seg til å se hvordan hun vil forme tidsskriftet fremover. Hun starter 18. mai. Hanne Linn Skogvang tropper av 15. juni, og styret takker henne for tre flotte år, og ønsker henne lykke til videre med andre prosjekter.

Har du spørsmål om ansettelsen?

Ny redaktør Sumaya Jirde Ali: redaktor@fett.no

Avtroppende redaktør Hanne Linn Skogvang: hanneskog@fett.no / 95109659

Styreleder Maiken Sætran Lium maiken.saetran@gmail.com / 47604539

 

 

Share This