Snart 8. mars! En uke med debatter, slippfest for Fett, og mulighet til å gå i tog og si hva du mener om den der reservasjonsretten.

Fest med Fett!

Fett feirer kvinnedagen med slipp av årets første utgave, og vi inviterer til ikke mindre en to slippfester!

I Bergen kan du feire Kvinnedagen med Fett når vi inviterer til fest og slipp på Landmark lørdag 8. mars.

Spellemannsprisvinner Frida Ånnevik kommer til byen for anledningen, og vi byr i tillegg på Thea Lindtner Næss live og DJ Challa og DJ Elin Sunshine. Sjekk ut «Lillebror» fra albumet Ville Ord – som Ånnevik ble belønnet med årets tekstforfatter for.


Dagen før dagen, fredag 7. mars, inviterer Fett til slippfest på Kunstnernes Hus i Oslo, konsert med Josefin Winther og debatt om abort og reservasjonsrett. Sigrid Bonde Tusvik innleder debatten. Hun skrev nylig en kronikk i Dagavisen om hvor skambelagt temaet abort er, og tar samtidig et kraftig oppgjør med den nåværende regjeringens politikk:

«Jeg syns det er noe bekmørkt og skummelt ironisk over at dette skjer nå: det året der vi får to kvinner inn i de største kontorene i den nasjonale maktkorridoren, så starter de sitt regime med å ta oss et realt skritt bakover i en av kvinnekampens viktigste saker».

Reservasjonsrett og sexkjøpslov

Reservasjonsrett blir naturlig nok tema for flere debatter den kommende uken. På biblioteket i Bergen kan du tirsdag 4.mars høre forfatter Ellen Aanesen holde foredrag om kampen mot legers reservasjonsrett og for selvbestemt abort. Annesen er forfatter av boken Ikke send meg til en «kone» doktor.

Samme sted kan du få med deg blå likestillingspolitikk torsdag 6. mars. I «Tid for tidsskrift», inviterer biblioteket og Fett Heidi «Vampus» Nordby Lunde fra Høyre og Maria Sandvik, kommentator i Bergens Tidende, til en samtale om likestillingens fremtid med en blå regjering.

Sexkjøpsloven er også tema for kvinnedagen, og forfatter og eksprostituert Rachel Moran kommer til Bergen 8. mars. På Litteraturhuset forteller hun om hva prostitusjon er og hva det ikke er. Moran har markert seg som en stemme for sexkjøpsloven, og mener prostitusjon er vold mot kvinner.

Rachel Moran er intervjuet av Ellen Sandum i siste utgave av Fett som kommer ut denne uken. – Lovgivning som forbyr kjøp er noe av det viktigste man kan gjøre i kampen mot prostitusjon.Det handler om grunnleggende likeverd og menneskerettigheter. Jeg klarer ikke å se noe gyldig motargument, jeg kan ikke forestille meg hvorfor eller hvordan man kan argumentere for at det er greit for noen å kjøpe et annet menneskes kropp for sin egen seksuelle tilfredsstillelses skyld, sier hun til Fett.

I samme intervju går hun også mot begrepet «sexarbeid» som blant annet den norske prosituterte Hege Grostad fronter.

­– Terminologien «sexarbeid» og «sexarbeidere» appliserer ikke til prostitusjon. Det er begreper som ble konstruert av pro-prostitusjonslobbyen på 70-tallet, og formålet var å skape assosiasjoner vekk fra hva prostitusjon virkelig er, sier Moran i intervjuet.

Rachel Moran vil være en av hovedtalerne under årets 8. mars markering i Bergen.

Tips: Få med deg fire dokumentarfilmer om menneskehandel, prostitusjon og sexkjøpere når Bergen bibliotek inviterer til gratis filmbonanza!

Tog

Tid for tog!I år er gamle paroler fra 1970-tallet igjen aktuelle når regjeringen forsøker å innføre reservasjonsrett for leger. Vi oppfordrer alle til å gå i tog og forsvare kvinners rettigheter!

Tog i Oslo

Tog i Bergen

Se også alle arrangementene for den kommende uken (og litt inn i den neste) på nettsidene til Ladyfest Oslo og 8. mars initiativet Bergen.

Tips oss gjerne om andre arrangementer flere steder i landet!

Bildet er lånt fra Susanne Kaluza.

Share This