Fett 2/2018

Fett 2/2018 er i salg!

Les lederen her.

Sophia, Alexa og Siri er navn på verdensberømte roboter, men hvorfor har de alle kvinnenavn? Hva har det å si at Silicon Valley i hovedsak befolkes av menn? Hvordan vil den teknologiske utviklingen påvirke måten vi jobber, fungerer, har sex på, hvordan vi har det – og samfunnsstrukturene vi lever i? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt oss i Fett 2/2018, som har tema ROBOT. I bladet kan du blant annet lese:

  • Katrine Marçal om hvorvidt smarte roboter kan gi oss en feministisk revolusjon
  • Marie Sneve Martinussen om hvem som skal eie robotene
  • Utdrag fra Olga Ravns nye sci-fi-roman, De ansatte
  • Intervju med forfatter Cathrine Knudsen
  • Nazila Kivi og Ellen Emilie Henriksen om feministiske kyborger og kyborg-hekser
  • Intervjuer med chatbots og bot-skapere
  • Om algoritmer, sexroboter, gynoider, høyteknologisk skjønnhetskultur… med mer!

I tillegg kan vi blant annet by på saker om incels, no platforming, Cecilie Løveid, intervjuer, flere bokutdrag og enda mer.

SALG OG BESTILLING:

Du finner bladet på større Narvesenbutikker, eller i følgende bokhandler:

Oslo: Tronsmo Bokhandel, Norli Universitetsgaten, Litteraturhuset, Bislet Bok, Cappelens Forslag og Akademika Blindern.

Bergen: Litteraturhuset og Norli Galleriet.

Du kan også bestille bladet fra abonnement@fett.no.

Eller kanskje du vil bestille et abonnement?

Å abonnere på Fett koster 400 kr i året som privatperson og 500 kr for institusjoner. Da får du bladet regelmessig i posten, som oftest litt før det kommer på markedet.

Utgaver

Fett 1/2018

Hvordan ser en feministisk framtid ut? Fett 1/2018 hadde temaet utopier. Vi har villet utforske feministiske framtidsvisjoner så vel som utopiers rolle og funksjon i feministisk tenkning og aktivisme – hvilken nytte det kan ha og hvilke fallgruver som eksisterer. I nummeret kan du lese Wenche Mühleisen om den utopiske impulsen i feminismen, Adriana Alves om afrofuturisme, Minna Salami om feminismens framtid, om feministisk sci-fi og mye mer! Les mer her.

Fett 4/2017

Fett 4/2017 hadde tema NASJON. Spørsmål om kjønn, reproduksjon og seksualitet har alltid vært sentrale for ideen om nasjonen, og i denne utgaven har vi utforsket noen av disse koblingene. I nummeret kunne man blant annet lese om femonasjonalisme, mangfoldig historieformidling, antifeminisme gjennom historien, indisk feminisme kulturell appropriering. Les mer her!

Fett 3/2017

I dette nummeret av Fett utforsket vi ulike forestillinger om moderskap, hva det vil si å være / ha en mor og måtene våre forventninger til morsrollen er i endring – og hva som forblir det samme. I nummeret finner du tekster om alt fra graviditetsdiskriminering til frivillig barnløshet til feministisk adopsjonskritikk; tekster som tilnærmer seg moderskapet i litteraturen, kunsten og skrekkfilmen så vel som i politikk og arbeidsliv.

Les mer her!

Fett 2/2017

I dette nummeret av Fett ville vi utforske ulike former for aktivisme og mobilisering, hente inspirasjon og vise fram viktige aksjoner og utslag av engasjement – med blikket særlig rettet utover mot verden. Du kan blant annet lese om den argentinske kvinnebevegelsen Ni Una Menos, den britiske direkte-aksjonsgruppa Sisters Uncut, intervju med Guerrilla Girls og de erfarne amerikanske aktivistene Winnie Wong og Moumita Ahmed, som var med på å planlegge kvinnemarsjen mot Washington den 21. januar 2017. I tillegg presenterte vi blant annet Fetts egne mobiliseringsguide!

Abonnement

Gaveabonnement

Gi fett i gave

400,– / år

Fire utgaver i året.
Bestilles via abonnement@fett.no
eller med dette skjemaet

Mer info her.

Årsabonnement

Institusjoner

500,– / år

Fire utgaver i året.
Levert rett i postkassen.
Faktura på e-post.

Årsabonnement

Privatpersoner

400,– / år

Fire utgaver i året.
Levert rett i postkassen.
Faktura på e-post.

Enkeltnummer

Nyeste / eldre

129,– / 99,-

Se diverse utsalgssteder eller bestill fra abonnement@fett.no.

Abonnement koster kr 400,–  for privatpersoner  og 500,– for institusjoner, for 4 utgaver i året.  Bruk dette skjemaet for å bestille.

Abonnementet er løpende til det blir sagt opp. For å si opp abonnementet, ta kontakt med abonnement@fett.no

Du kan også kjøpet gaveabonnement på FETT. Da bruker du dette skjemaet.

Kjøp til deg selv

Bestill

Gi et gaveabonnement

Bestill
Share This