Med sangtekster om vold mot kvinner, er det ikke de lystige rimene I, Volatile har valgt seg på førsteutgivelsen.

Er dette et bra tema da?

– Det er et glimrende tema for tekster. Ikke bare er det evig aktuelt og en uuttømmelig kilde for materiale, det er også et fenomen som aldri slutter å engasjere og fascinere, sier kvinnen bak I, Volatile, Sunniva Lind Høverstad, som nylig har lansert sin første EP.

Med bakgrunn fra LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), kan Høverstads førsteutgivelse sies å være et av mange resultater fra superskolen. Kontrollen på utgivelsen har hun dog hatt selv, der alt fra tekster til innspilling er eget arbeid.

Selv om det er en musikk som er utgitt i år, blir jeg satt litt tilbake til nittitallet?

– Mange plukker opp nittitallsreferansen, og det er ikke feil – selv om tidlig 2000 nok er riktigere. Jeg digger både den litt klønete, grungy nittitallsestetikken, og det mer polerte noughties. Flere av mine største inspirasjonskilder kommer fra utviklingen i den perioden der – den rå genuiniteten til band som Alice in Chains og Pearl Jam; den breiale hyperdynamikken til System Of A Down; den avmålte, mørke elegansen til Deftones og A Perfect Circle.

Men også Natasha Khan, Florence Welch, Leslie Feist og Susanne Sundfør nevnes som inspirasjon for I, Volatile

– Det jeg vil er å sy sammen min egen kvinnelige tilnærming med hardtslående, dynamisk musikk, forklarer hun. Men selv om Høverstad legger stor vekt på at musikken skal kunne stå atskilt fra tekstene, har hun mye på hjertet som altså får sitt utløp gjennom sangteksten. Vold og overtramp i familierelasjoner er et tema som hun spesielt er opptatt av, og på langt nær ferdig med.

– Mange foretrekker å forbigå ubehageligheter i stillhet. Det er ofte en bjørnetjeneste. Å børste problemene under teppet er løsningens fiende, tror jeg. Jeg vil ikke tildekke, jeg vil avdekke. Og i dét kan jeg være nådeløs.

Sjekk ut I, Volatile her!

Share This